Za Sajam zapošljavanja veliko interesovanje i poslodavaca i nezaposlenih lica 

VRANJE

Filijala Nacionalne službe zapošljavanja u Vranju, u petak, je organizovala Sajam zapošljavanja koji je okupio 29  kompanija i preduzeća koje su ponudile 560 radnih mesta. 

Posećenost je bila izuzetna, tim pre što je u Vranju, zaključno sa 31. avgustom, na evidenciji bilo 6.176, a u celom u Pčinjskom okrugu je 20.498 lica koja traže posao. 

Na Sajmu, kažu najvećem do sada, traženi su šivači, obućari, tapetari, elektroinstalateri, ali i vozači, knjigovođe, administrativni i medicinski, kao i radnici u obezbeđenju. 

Primera radi „Jumko“ je iskazao potrebu za radnicima u proizvodnji, odnosno 12 šivača u konfekciji i 6 hemičara sa srednjom školom. Posla ima i za ona lica sa višom i visokom školom u tim smerovima, pa zainteresovani mogu da se jave i ako zadovoljavaju sve kriterijume, vrata će im biti otvorena, kažu u ovoj kompaniji. 

Firma „Teklas“ traži 100 radnika, odnosno montažere, električare, mehaničare, operatere u kontroli, administraciji. 

„Kavim Jedinstvo“ traži vozače autobusa i automehaničare. Potreba je čak za 30 radnika ovih zanimanja. 

Poslodavci prihvataju i da organizuju obuke kako bi one koji nemaju kvalifikacije osposobili za rad. 

Procene su da sajam poseti preko 1.200 nezaposlenih sa evidencije Filijale i da će biti popunjeno preko 60 posto ponuđenih radnih mesta. 

Interesantno je da su za ovaj sajam bile zainteresovane i džavljanke Ukrajine koje su u Vranju smeštene u Centru za migrante. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare