Za Roštiljijadu alkotestirana 19253 vozača

LESKOVAC

 

Saobraćajna policija je u vreme Roštiljijade alkotestirala  19253 vozača , saopšteno je  danas.

Protiv 94 vozača podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 14 vozača zadržani do istrežnjenja u prostorijama Policijske uprave, jer su upravljali vozilom u stanju teške alkoholisanosti.

 

“S obzirom  da  je  ova manifestacija  trajala nedelju dana, na kojoj je prisustvovao  veliki broj posetioca iz zemlje i inostranstva, ukupno stanje bezbednosti bilo je na visokom nivou”, navodi policija.

 

U vreme održavanja ove sedmodnevne manifestacije, dogodila su se tri narušavanja javnog reda i mira zbog čega su protiv šest osoba stavljeni zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu u Leskovcu, navodi se u policijskom saopštenju.

 

Zbog sumnje da  su izvršili krivična  dela  napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i ometanje ovlašćenih službenih lica prilikom vršenja službene  dužnosti  ili ozbezbeđenja javnog reda i mira, uhapšene su tri osobe.

 

 

 

 

 

“Pripadnici leskovačke policije, su za vreme održavanja kulturno – zabavne manifestacije “Roštiljijada 2016”, preduzimali preventivno – represivne mere sa ciljem očuvanja stabilnog javnog reda i mira, imovine građana i bezbednog odvijanja saobraćaja na ulicama grada.

 

Preventivno prisustvo policijskih službenika  na bezbednosno “kritičnim“ mestima dalo je pozitivne rezultate.

Službenici saobraćajne policije na bezbednosnim punktovima vršili su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa ciljem otkrivanja najtežih prekršaja, vožnja pod dejstvom alkohola i prekoračenje dozvoljene brzine kretanja”, saopštava policija koja je navodi čak ni okvirno koliko je ljudi došlo u Leskovac na Roštiljijadu.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare