Za projekte za mlade 3,5 miliona dinara

NIŠ

Informisanje, zapošljavanje, odnosno preduzetništvo  i bezbednost mladih u Nišu , prioritetne su oblasti koje će finansirati grad.

Na javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade ove godine nevladine organizacije I neprofitna udruženja podnela su  47 prijava projekata od kojih dva projekta nisu ispunila administrativno-tehničke uslove.

Od 45 ocenjivanih i bodovanih projekata, Komisija je donela odluku da se iz budžeta grada Niša, sa pozicije Službe za poslove gradonačelnika-Kancelarije za mlade i Sekretarijata za omladinu i sport finansira 21 projekat i to u ukupnom iznosu od 3,5 miliona dinara, rečeno je danas, prilikom uručenja ugovora organizacijama čiji će se projekti finansirati iz gradskog budžeta.

Konkurs je bio raspisan za projekte iz oblasti koje su definisane Strategijom za brigu o mladima grada Niša 2015-2020 i Lokalnim akcionim planom za mlade grada Niša koji prati ovaj strateški dokument.

Grad je i do sada podržavao, i nastaviće da pruža pomoć i podršku i u narednom periodu mladima , rekao je gradonačelnik niša Darko Bulatović.

“ Ove godine kancelarija je imala svoj budžet koji je bio mnogo veći nego prethodne , pa samim tim I ova sredstva,  koja se opredeljuju za projekte,  su veća. Naredne godine će budžet za omladinske projekte biti 100 odsto veći nego ove. Mladi talentovani ljudi su dragocen ljudski resurs koji treba predstaviti i pomoći u svakom pogledu kako bi ostali u svom gradu, u svojoj zemlji i tu predstavili svoje rezultate. Briga o mladima mora da bude sistemska i kontinuirana kako bismo unapredili njihov položaj i obezbedili njihovo aktivno učešće u društvu. Grad upravo to i radi kako bi omogućio da sve veći broj mladih upravo u Nišu gradi svoju karijeru i stvara svoje porodice“, rekao je Bulatović na dodeli ugovora o finansiranju i sufinansiranju projekata za mlade danas u Gradskoj kući.

Od ukuppno 3.5 miliona rezervisanih za ove namene 2,5 obezbedio je Sekretarijat za omladinu I sport a milion dinara Kancelarija za mlade.  Najniži iznos od 125 000 dinara dobile su neformalne grupe dok je najveći iznos od 223.000 dobila nevladina organizacija Deli prostor.

“Suština našeg projekta je da naučimo mlade da napišu biznis plan , da razvijemo četiri biznis ideje koje smo imale u prvom ciklusu “Napiši plan – ostvari san” I da se potrudimo da te četiru ideje na kraju budu četiri preduzeća u gradu Nišu koje bi vodili mladi preduzetnic”, rekao je Milan Babić iz nevladine organizacije Deli prostor”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare