ZA PREKOGRANIČNU SARADNJU 11 HILJADA EVRA

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je odluka o uplati učešća grada u realizaciji projekta „Zajedno na evropskom tržištu – zajedničke mogućnosti za preduzeća u industriji tekstila i odeće iz prekogranične saradnje, akronim Zajedno na EU tržište tekstila“.

 

Za ovaj projekat iz budžeta će biti izdvojeno 11.139 evra.

Projekat grad Leskovac sprovodi sa partnerima iz Bugarske, bugarskom privrednom komorom i organizacijom za teksitl i odevnu delatnost.

Ovaj iznos predstavljaće učešće grada Leskovca u celokunom budžetu projekta od 171.000 evra, a na grad Leskovac se odnose 74.000 evra. Bez ove uplate projekat koji se sprovodi preko programa prekogranične saradnje neće moći da bude nastavljen, rekao je direktor ALER-a Bojan Tojaga.

Na ovoj sednici odobreno je 100.000 dinara Jovanu Miloševiću, reprezentativcu bodibilding reprezentacije Srbije, za osvojeno prvo mesto na svetskom prvenstvu u bodibildingu koje je održano u Sloveniji. Fudbalski klub „Jedinstvo“ iz Grdelice dobiće iz gradske kase 100.000 dinara za organizaciju tradicionalnog turnira u malom fudbalu „Aleksandar Todorović Žuća“.

Produženje ugovora za korišćenje prostorija u ulici Branislava Nušića broj 1obobreno je Socijaldemokratskoj partiji Leskovac, a ugovor je obnovljen i Gradskom odboru Srpske napredne stranke, u ulici Koste Stamenkovića 5. Društvu za celebralnu i dečju paralizu dodeljen je poslovni prostor u ulici Trg Vojske Jugoslavije broj 18.

Na ovoj sednici Gradskoj autobuskoj stanici, na osnovu odluke nadzornog odbora JP „Dom“, odobreno je da izdaje u zakup poslovni prostor u Leskovcu, u ulici Koste Stamenkovića broj 5.

Zanimljivo je da su radnici GAS-a raščišćavanje ovog prostora počeli još prošle nedelje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare