Za potporni zid i uređenje korita reke Šaranica 20,1 milion dinara

LESKOVAC

U toku su radovi na izradi potpornog zida i uređenju dela korita reke Šaranice u dužini od L=90 m, u zoni mostova, u Pečenjevcu, za šta je iz budžeta opredeljena suma od 20,1 milion dinaraa ove radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicim.

Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, rekao je da grad “nastoji da svake godine povećava novčana sredstva iz budžeta za ovu oblast, a sve u cilju redovnog održavanja postojećih vodotoka i sprečavanja nastajanja poplava i preventivnog ublažavanja posledica njihovog delovanja. Za tekuću, 2024. godinu, operativnim planom su predviđeni radovi na 13 lokacije u ukupnoj vrednosti od 41.954.268,42 dinara.“

„Na osnovu sprovedenog postupka javne nabavke, sa ponuđačem zaključen je Ugovor o izvođenju radova na poslovima vodoprivrede po lokalnom Operativnom planu za odbranu od poplava za 2024. godinu. Radove izvodi „HSV“ DOO Vlasotince”, dodao je on.

Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu, rekao je da se izvode radovi na još dva mosta, radovi na drugoj lokaciji su u završnoj fazi i krenulo se sa ovom lokacijom, na ovaj način vrši se regulacija samog profila korita reke, povećava se propusna moć samog korita, štite mostovi i saobraćajnice na istom, objavljeno je na sajtu grada.

„U završnoj fazi su radovi na Rudarskom kanalu, to je deonica od železničke pruge prema kasarni Južni logor, KO Bratmilovce površina tog kanala je 2 km, vrše se radovi na prihvatnim kanalima u KO Vlase prema Gornjem i Donjem Trnjanu i Gornjem i Donjem Sinkovcu do Hisarskog kanala, 4,8 km je deonica. U Donjoj Slatini ova utvrda je završena pre par dana, tako da svi radovi u skladu sa operativnim planom idu planiranom dinamikom,“ rekao je Velinov.

Grad Leskovac, počev od 2012. godine, redovno donosi Operativne planove odbrane od poplava za vode drugog reda. Planovima se određuju radovi na čišćenju i regulaciji propusta, vodotokova, rasteretnih i odvodnih kanala, kao i preventivni radovi na kritičnim deonicama. Za ove radove Grad je za period 2012 – 2023. godine, izdvojio oko 145 miliona dinara, ne računajući radove na rasteretnom kanalu Tulovske reke koji su vredni 37,5 miliona dinara., navodi se u objavi. (kraj) GS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare