Dejan Radenković za slavu u Prištini

BEOGRAD

Bez problema sam stigao u Prištinu, kao i svaki put, rekao je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress Dejan Radenković, doskorašnji poslanik SPS u Skupštini Srbije.

“On je danas na mreži X napisao “Kad ima vere ima i slobode. Slava mog grada Prištine, mesta mog detinjstva, mladosti, sreće i budućnosti. Priština u srcu ..Zauvek”.

Pitali smo ga kako je stigao u Prištinu i kakave je danas njegov utisak o tom gradu u koji redovno odlazi svih ovih godina.

” Ispred prištinske crkve sam se obradovao mnogim prijateljima. Išao sam sa doktorom Đukićem koji takođe ima dosta prijatelja na Kosovu i Metohiji. Mnoge je uspesno izlečio…Za Prištinu i njega, Beograđanina, vezuju lepe uspomene. Meni je susret sa rodnim gradom uvek donosio radost, uzbuđenje…vraćao sećanja”, rekao nam je Radenković.

Kaže da je “Priština danas mnogima drugačija, meni je ista kao i uvek. Grad emocija, grad radosti, svaka ulica me vraća u prošlost…Svaka uspomena mi vraća nadu da ćemo ponovo živeti mirno i dostojanstveno, bez sukoba, podela, prljavih igara, krvi i izdaja…Volim ovaj grad jer je to moj dom…mesto gde se uvek vraćam”, rekao je Radenković. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare