Za podršku poljoprivrednicima Gradsko veće izdvojilo 21,7 miliona

VRANJE

Gradski većnici u Vranju usvojili su Nacrt programa podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja za tekuću godinu.

Programom su utvrđena sredstva od 21 milion 700 hiljada dinara, koja će biti raspoređena za realizaciju nekoliko projekata.

Tu je Projekat za  reproduktivni  materijal, odnosno veštačko osemenjavanje, kao i Posebni podsticaji, u okviru kojih se sredstva raspodeljuju za promotivne aktivnosti u poljoprivredi. Mere ruralnog razvoja obuhvataju podršku programa koji se odnose na unapređanje konkuretnosti.

Misli se na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva, za podizanje novih višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja, nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa goveda, ovaca i koza za unapređenje primarne stočarske poljoprivredne proizvodnje, nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju. Zatim za nabavku opreme za pčelarstvo i podršku za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, za mašine i opremu za navodnjavanje i podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju.

Takođe, i za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, u cilju zaštite poljoprivrednih resursa od elementarnih nepogoda i u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Vranja.

Tu su i investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture, gde se sredstva raspodeljuju za bušenje bunara.

Sednica Gradskog veća u Vranju počela je minutom ćutanja, čime je odata pošta svim žrtvama koronavirusa sa teritorije Grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare