Za početak grejne sezone u Vranju ima dovoljno mazuta

VRANJE

Sve je spremno za početak grejne sezone u Vranju, rečeno je na sednici Gradskog veća, na osnovu informacije koja je potvrđena iz JP „Novi dom“. Od 6 do 9 sati, s obzirom na niske jutarnje temperature, u ponedeljak, je počelo grejanje. Pre toga obavljene su tople probe kod fizičkih i pravnih lica, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Ona je dodala da za početak grejne sezone postoji dovoljna količina mazuta za nesmetano grejanje objekata priključenih na daljinski sistem na teritoriji grada Vranja.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su i Predlog komisije za dodelu sredstava udruženjima u oblasti poljoprivrede ne teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

„Za ove namene iz budžeta grada opredeljena su sredstva u visini od 4 miliona dinara, a na javni poziv javilo se 15 udruženja”, kaže Milosavljević.

Prihvaćena je i Odluka o izmeni i dopuni odluke o dodeli nagrade „Sveti Sava“.

„Bitnije izmene odnose se na način bodovanja. Naime, kod pedagoškog doprinosa u radu, jedan od kriterijuma je bio radni staž prosvetnih radnika. Predlaže se da se taj kriterijum ukine s obzirom da ima veliki broj mladih prosvetnih radnika koji daju izuzetan doprinos u razvoju sistema obrazovanja. Predložeo je i uvođenje specijalnog priznanja za izuzetan doprinos u obrazovanju“, rekla je gradska većnica Milosavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare