Za osvajače zlatnih medalja na takmičenju u Splitu priređen prijem

VRANJE

Na Sportskim igrama mladih u Splitu Vranjanci su ostvarili značajne uspehe.

U konkurenciji najboljih ekipa iz zemalja bivše SFRJ,  KK ,,Panteri“ iz Vranja osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju u disciplini ulična košarka.

U Splitu je briljirao i mladi šahista Petar Spasić, polaznik Šah kluba ,,Vranje 1923“. Na finalnom međunarodnom takmičenju u šahu osvojio je zlatnu medalju. On se po treći put okitio  zlatom na Sportskim igrama mladih u Splitu u kategoriji dečaka rođenih 2004. godine i igrao je bez izgubljene partije.

Za nosioce zlatnih medalja su gradonačelnik Slobodan Milenković i gradski većnik Nenad Đorđević priredili prijem.

Čestitajući sportistima na ovako velikom uspehu gradonačelnik je rekao da su Vranje i Srbiju predstavili na najbolji mogući način.

„Lokalna samouprava mnogo ulaže u razvoj školskog i rekreativnog sporta, jer smatramo da će se odatle iznedriti pojedinci koji će se profesionalno baviti sportom. Uvek ćete imati podršku i pomoć gradskog rukovodstva. Želim vam mnogo uspeha u daljem radu, a na vama je da budete dobra deca, dobri učenici i sportisti”, rekao je Milenković.

Gradski većnik za sport Đorđević je ukazao na značaj ovako velikog uspeha vranjskih sportista.

,,Uspeli ste da budete najbolji na takmičenju na kojem su učestvovali sportisti iz 187 gradova. To je ogroman uspeh, koji pokazuje vašu posvećenost i ozbiljnost u radu. Grad će uvek podržati sve vaše aktivnosti i trudićemo se da vam omogućimo što bolje uslove za treniranje”, rekao je Đorđević.

Na kraju prijema gradonačelnik je uručio poklone sportistima, a oni su uzvratili dresovima iz Splita. Načinjena je i jedna zajednička fotografija za sećanje na ostvareni uspeh vranjanaca.

Vranjski sportisti pokazali su se kao najbolji u konkurenciji 1000 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare