Za obnovu fasada, krovova i liftova u Nišu do sada se javilo oko 40 stambenih zajednica

NIŠ

Na konkurs Kancelarije za lokalni ekonomksi razvoj koji se tiče finansiranja i sufinansiranje stambenih zajednica za popravku krovova, obnovu fasada ili popravku liftova kao i drugih potreba javilo se do sada 40 stambenih zajednica. Prema rečima Dušana Radivojevića, direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj konkurs će trajati sve do utroška sredstava. Inače, Konkursom je predviđeno da jedna stambena zajednica može da dobije najviše do milion dinara, a za obnovu i popravku stambenih zgrada obezbeđeno je 30 miliona dinara.

                   Direktor KLERA  je kazao da još ne postoji jasan pregled za šta tačno stambene zajednice traže novčanu pomoć od grada budući da komisija još uvek razmatra pristigle prijave.

                „Javni poziv je produžen do utroška sredstava zato što smo u međuvremenu prepoznali da je racionalnije da taj javni poziv ne bude ograničenog roka, već upravo do utroška sredstava, jer smo ostavili rezervu ako se ne javi dovoljan broj zajednica, ali kako se javilo više od 40, možda i nije bilo potrebe za tim. Svakako je mnogo racionalnije da to bude do utroška sredstava, jer nam to otvara prostor da ne donosimo nova rešenja, da ne idemo na novo Gradsko veće, već da do utroška novca realizujemo taj projekat“, naglasio je Dušan Radivojević.

            Stambene zajednice koje konkurišu za ova sredstva mogu dobiti trećinu sredstava koja su im potrebna za rešavanje prijavljenog problema koji imaju. Novac dobijaju iz  Fonda za stambene zajednice, a odluku o njegovom osnivanju Gradsko veće donelo je početkom novembra prošle godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare