Za novu generaciju brucoša 4811 mesta, a otvoren je i novi smer na Građevinskom fakultetu

NIŠ   

                        Univerzitet u Nišu objavio je Zajednički konkurs za upis studenata u prvu godinu studijskih programa osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i osnovnih strukovnih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu za školsku 2021/2022. godinu.

                         Prvi konkursni rok traje od 21. juna do 16. jula. Prijavljivanje kandidata je od 21. do 26. juna. Polaganje prijemnih ispita je od 28. juna do 2. jula, prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata traje do 16. jula.

                         Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će oglasiti najkasnije do 31. jula.

                            Drugi konkursni rok traje od 1. septembra do 17. septembra. Prijavljivanje kandidata je od 1. do 3. septembra. Polaganje prijemnih ispita  je 6, 7. i 8. septembra  prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata traje do 17. septembra.

                        Ove godine na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu može se upisati 4811 brucoša od kojih će njih 3.206 studirati o trošku države, a njih 1605 studije će platiti sami.

                       „Broj studenata koji će upisati prvu godinu gotovo da je isti kao i ranijih godina. Novina od ove godine je novi studijski program na GAF-u, upravljanje prijektima u graditeljstvu na kome je ponuđeno 26 mesta na budžetu, a smanjen je broj na građevini“, kaže profesor dr Vlastimir Nikolić, prorektor za nastavu na Univerzitetu u Nišu.

                       Prema njegovim rečima najviše mesta biće na Filozofskom fakultetu, a potom sledi Elektronski fakultet.

                       „Njih prate Medicinski, Ekonomski i Pravni fakultet, kao i Prirodno-matematički fakultet, pa i Građevnski“, dodaje Nikolić.

                        Dodaje  da broj mesta  koja su ponuđena na nekom fakultetu ne znači i da je interesovanje budućih akademaca manje za te visokoškolske ustanove.

                      „Fakultet umetnosti upisuje 39 brucoša na budžetu i 27 samofinansirajućih studenata, a prošle godine je imao odličan odziv kandidata za prijemni ispit. Za jedno mesto na nekim studijskim grupama  na ovom fakultetu konkurisala su i po tri-četiri kandidata“, ističe profesor dr Vlastimir Nikolić.

                             Građevinsko-arhitektonski fakultet moći će da upiše 212 studenta na budžetu, a za Ekonomski fakultet predodređeno je 330 mesta.  Elektronski fakultet će upisati  480 studenata na budžetu, a Mašinski  270.

                     Medicinski fakultet upisaće 300,  Pedagoški 92, Poljoprivredni  75, a  Pravni fakultet 280 brucoša na budžetu.

                       Prirodno-matematički fakultet će moći da upiše  326 brucoša o trošku države, dok će  Tehnološki fakultet u Leskovcu upisati  120 kandidata. Fakultet zaštite na radu moći će, ako predlog prođe, da upiše  200,  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja  140, Fakultet umetnosti 39, a Filozofski fakultet 340 studenata na budžetu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare