Za nekoliko dana korona u Vranju odnela pet života, grad trenutno najveće žarište epidemije u okrugu, mere se ne poštuju

VRANJE

U Zdravstvenom centru u Vranju preminuo je jedan pacijent, saopštio je Univerzitetski klinički centar u Nišu. To je jedan od pet smrtnih slučajeva od korone virusa u poslednjih nekoliko dana, pacijenata iz Vranja.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štava za vanredne situacije u Vranju, od 156 testiranih uzoraka sa područja Pčinjskog okruga, 35 je pozitivnih na kovid-19.

U ovom trenutku Vranje je najveće žarište epidemije korona virusa u okrugu, s obzirom da je, u nedelju, registrovano 27 slučajeva zaraze.

Preševo koje je donedavno bilo sa velikim brojem novoinficiranih građana, sada ima sedam, a Vladičin Han jedan nov slučaj infekcije.

Pčinjski okrug za sedam odsto ima više zaraženih, nego što je procenat na nivou Srbije, odnosno, 22,3 odsto.

Građani se javljaju našoj redakciji i izražavaju nezadovojstvo što se u Vranju ne poštuju epidemiološke mere. Skoro niko ne nosi maske, što se moglo videti na brojnim manifestacijama koje su poslednjih dana organizovane u gradu.

U kovid bolnici u Vranju hospitalizovano je 25 pacijenata pozitivnih na korona virus koji imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 14 osoba.

Na bolničko lečenje primljena su četiri pacijenta, a otpusta nije bilo.

U Sportskoj hali u Vranju, u nedelju, je dato 145 doza vakcina.

Imunizovano je 99 građana Srbije, od kojih je 69 primilo treću dozu.
Istog dana prvom i drugom dozom vakcinisano je i 46 stanovika Severne Makedonije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare