SSP: Gradonačelniče, gde je nestalo 93 000 000 dinara naših para?

VRANJE

U septembru  2018. godine počeli su radovi na izgradnji vrtića u naselju Raška, rok za završetak radova je bio 210 dana. 

Danas je 2021. godina i od početka radova prošlo je 1.074 dana, kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde, u kome se dalje navodi.

“U naprednjačkoj kampanji na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem 2019. funkcioneri  su izjavili da će prvu decu vrtić primiti 2020. godine i slagali su!

Vrtić je nezavršen, radovi stoje. Zašto?

Zašto su radovi zaustavljeni baš kada grad treba da ispuni svoj deo obaveze u finansiranju izgradnje u iznosu od 93.000.000 dinara?

 Gde su sredstva predviđena budzetom grada Vranja u 2019. i 2020. godini u ovom iznosu nestala, a namenjena za finansiranje radova na vrtiću u naselju Raška? 

Šta je grad menjao na projektno-tehničkoj dokumentaciji u toku izvođenja radova i da li je u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, pa su zbog toga radovi morali da budu stopirani?

Zašto je izvodjač radova “Tončev gradnja” povukao svoje radnike pre dve godine sa vrtića?

Ako izgradnja potpuno novog vrtića iz temelja u naselju Raška košta 66.785 din. po kvadratnom metru, da li je opravdana kupovina, neisplativog, vrtića u naselju Gornja Čaršija po ceni od 55. 271 dinara po kvadratnom metru i to za 40 dece, napominjemo da objekat za tu decu već postoji u OŠ Dositej Obradović ?

Da li vrtić Zvončica u Gornjoj Čaršiji posluje u skladu sa Zakonom o predškolskom obrazovanju i ispunjava uslove za bezbednost dece?

Ovu vlast zakoni i propisi ne interesuju, njihovo interesovanje su njihova uhlebljenja, puni dzepovi i debeli bankarski računi, samo za njih i njihovu decu!

Može Vranje!” navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare