Za nabavku nove opreme firmama od od 10 do 70.000 evra

NIŠ

Razvojni program EU PRO predstavio je  u Nišu javni poziv za podršku razvoju preduzetništvu u okviru kojeg će vlasnicima malih i srednjih proizvodnih preduzeća biti dodeljeno dva i po miliona evra bespovratnih sredstava za nabavku nove opreme.  Rok za prijavu na javni poziv je 10. novembar.

                     Milica Korać iz Sektora za mala i srednja preduzeća EU PRO programa kazala je da će firme za nabavku opreme moći da dobiju od 10.000 do 70.000 evra.

                      “Pravo učešća na javnom pozivu imaju preduzeća od početka 2014. godine do kraja 2018. godine, koja nisu bila u blokadi i da imaju najamenje jednog zaposlenog”, rekla je Korać.

                      Ona je dodala da će rezultati javnog poziva biti poznati početkom marta, a nakon potpisivanja ugovora o dodeli sredstava vlasnici malih i srednjih preduzeća imaće rok od godinu dana da nabave opremu.

                     Učešće preduzeća u tim nabakama, dodala je Korać, iznosiće 20 do 30 odsto od ukupne vrednosti opreme.

                      “Ovo je drugi javni poziv EU PRO programa, a u okviru prvog poziva koji smo imali prošle godine 106 malih i srednjih preduzeća dobilo je ukupno 2,1 milion evra za nabavku opreme. Većina njih je već nabavila opremu koju su tražili”, rekla je Korać.

                      Kako je istakla, EU PRO program dodeljuje bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima jer jer prepoznat njihov značaj za privredu Srbije, otvaranje novih radnih mesta i nove investicije.

                      Drugi javni poziv tog programa biće realizovan na području 99 gradova i opština u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x