Početak rekonstrukcije Gradskog parka, cena 120 miliona dinara

VRANJE

Gradski park u Vranju najzad će biti rekonstruisan. Uvođenjem  izvođača u posao danas su zvanično počeli radovi na ovoj značajnoj investiciji. Rekonstrukcija će biti izvedena u dve faze na površini od 20 hiljada kvadrata, rekao je prvi čovek grada Slobodan Milenković.

On je dodao da će u prvoj etapi, vrednoj 43 miliona, biti rekonstrisan najveći deo parka. Investitor Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija učestvuje sa  30 miliona, dok grad Vranje treba da izdvoji 13 miliona dinara.

„Pored podzemne hidrotehničke i elektroinstalacije, predviđeno je popločavanje pešačkih staza unutar samog parka na površini od 7.000 kvadrata, izgradnja fontane i osnove muzičkog paviljona, rekonstrukcija dečjeg igrališta i uređenje javne rasvete. Biće tu i letnja pozornica i mobilijar“, rekao je Milenković.

Projektom je obuhvaćeno i uređenje centralnog platoa ispred spomenika Borisavu Stankoviću, kao i zelenih površina koje zauzimaju oko 65 posto prostora parka. Rekonstrukcijom parka nije predviđeno uklanjanje drvoreda. Vranjski Gradski park je jedan od najstarijih u Srbiji i u svojoj dugoj istoriji nije se mnogo menjao. Završetkom radova, park će predstavljati novu zelenu oazu u samom gradskom jezgru“, uverava gradonačelnik.

Radove će izvoditi Društvo za transport „Euro lider“ d.o.o. Žbevac, sa podizvođačima.

Rok za završetak prve faze radova je 120 radnih dana.

U drugoj fazi planirana je izgradnja ogradnog zida oko parka, kao i instaliranje video nadzora.

Vrednost ove značajne investicije je 120 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare