Za most na rasteretnom kanalu Tulovske reke 27,4 miliona

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je početak radova na izgradnji mosta na starom putu Leskovac – Grdelica.

Ove je deo projekta radova na vodoprivrednom objektu na Tulovskoj reci koji u celosti vredi više od 100 miliona dinara, a čime će usevi i domaćinstva Žižavice, Badinca, Guberevca, Donjeg i Gornjeg Bunibroda, Male i Velike Grabovnice, Mrštana, Bobišta, naselja Ančiki i Bratmilovca biti zaštićeni od poplava.

„Lokalna samouprava Grada Leskovca prepoznala ovaj problem i u saradnji sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Srbijavode“ inicirala izgradnju kanala kako bi se smanjio rizik od poplava“ istakao je gradonaćelnik Cvetanović.

„U eksproprijaciju zemljišta uložili smo 25 miliona dinara, a zatim smo započeli izgradnju rasteretnog kanala u dužini od 2,2 km. Izgradnja ovog vodoprivrednog objekta je nedavno završena i u nju smo uložili dodatnih 45 miliona dinara i to „Srbijavode“ 20 miliona dinara, a grad Leskovac 25 miliona dinara. Nedavno su počeli radovi na izgradnji savremenog mosta u funkciji ovog kanala za koji će iz budžeta grada biti izdvojeno 27,4 miliona dinara. Raspon mosta je 17,9 metara, širina mosta je 10 metara, a kolovoza 6 metara. Sa obe strane mosta će se nalaziti pešačke staze širine 2 metara.“

Rok za izvođenje radova je 90 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare