Za milion evra krpe rupe ne 2,24 km auto puta koji je otvoren pre tri godine

BEOGRAD

Za popravku autoputa “Miloše Veliki”, samo tri godine nakog otvaranja, biće potrebno milion evra, potvrđeno je iz Javnog preduzeća “Putevi Srbije” listu “Nova”.

List piše da je skinut ceo sloj asfalta na jednoj traci autoputa, a zvaničnici “Puteva Srbije” objasnili su da se radi o “sanaciji kolovoza” jer su se u novembru pojavile pukotine i rupe.

“Na deonici Ub-Lajkovac, u smeru ka Beogradu, izviode se radovi na sanaciji 2,45 kilometara kolovozne trake, zbog čega je leva traka zatvorena za saobraćaj”, navedeno je u odgovoru “Puteva Srbije”.

Objašnjeno je da se rekonstrukcija radi “zbog pojave oštećenja u vidu podužnih i poprečnih pukotina, propraćenih nabiranjem asfaltnih slojeva”.

Popravku radi preduzeće “Štrabag” d.o.o., a prethodni radovi na ovoj deonici bili su u nadležnosti kineske kompanije “Šandong”.

Redakciji lista “Nova” “Putevi Srbije” nisu odgovorili na pitanja da li postoji garantni rok i da li je kompanija koja je gradila put dužna da ga popravi o svom trošku.

“Putevi Srbije” nisu odgovorili ni zašto se popravkom autoputa bavi “Štrabag”, a ne kineska kompaija koja ga je gradila.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare