NKD: Sukobi posledica ignorisanja građana

NIŠ

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) saopštila je da je sukob aktivista  sa obezbeđenjem Skupštine AP Vojvodine posledica neuključivanja građana u proces donošenja odluka, netransparentnosti u radu javne uprave i potencijalno ugrožavanje javnog interesa građana Novog Sada.

Od protesta u Nišu zbog otimanja niškog aerodroma, preko nezadovoljstva građana sa Stare Planine zbog problematične izgradnje MHE, pobune u zapadnoj Srbiji zbog brojnih neodgovornih poteza vlasti, i sve do blokade autoputa i mosta Gazela u Beogradu, svi ti događaji imaju zajednički imenilac, nasilno donošenje odluka predstavnika vlasti kojem je prethodilo kontinutirano ignorisanje građana, dodaje se u saopštenju.

Apelujemo na nadležne da pod hitno obustave primenu prekomerne sile nad aktivistima i pokrenu dijalog, zasnovan na posvećenosti, ekspertizi i poverenju, navodi NKD.

Ova organizacija pruža podršku svim aktivistima koji su ustali u odbranu javnog interesa građana, a aktiviste koji su pretpeli nasilje poziva da im se jave kako bi im pružili potrebnu podršku. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare