ZA MESEC DANA U BRESTOVCU NOVA PIJACA

BRESTOVAC

 

Do kraja maja meštani Brestovca dobiće novu pijacu u centru sela, na lokaciji na kojoj se već nalazi improvizovana pijaca, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas u ovom mestu.

 

U ovu investiciju lokalna samouprava uložiće 2,2 miliona dinara.

Pijaca će se prostirati na površini od 420 kvadrata i imaće 25 prodajnih mesta. U toku su radovi na izgradnji ograde u dužini od 90 metara, a nakon toga uslediće izrada tampona, nanošenje šljunka, drobljenog agregata, postavljanje betonskih ivičnjaka, ugradnja betonskih ploča i postavljanje velike i male kapije. Izvođač radova je „Invest gradnja“ iz Leskovca. U planu je i izgradnja trotoara, staza i parking prostora.

“Naša politika podrazumeva brigu o svakom građaninu, bez obzira da li živi u centru ili na periferiji grada. Zato uređujemo centar Leskovca, ali i sve druge mesne zajednice. Trudimo se da svakodnevno budemo na terenu i da čujemo ideje i primedbe naših sugrađana, i da damo sve od sebe da rešimo njihove probleme” , rekao je Cvetanović.

Brestovac je već dobio renoviranu biblioteku, Dom kulture, Uslužni centar i sportski teren sa tribinama u okviru škole „Branko Radičević“.

Zahvaljujući donaciji Jovice Stojanovića, vlasnika „Tem trejda“ iz Naša, uređeno je crkveno dvorište i dograđen crkveni konak.

U toku je izgradnja glavne vodovodne mreže od Živkova do Lipovice, čime će uskoro biti rešen i problem vodosnabdevanja svih sela u brestovačkom kraju.

Predsednik saveta mesne zajednice Bresovac Ljubiša Stojković zahvalio se lokalnoj vlasti jer Bresovac sa oko 630 stanovnika, zahvaljujući svemu ovome što je do sada urađeno, kako je rekao, polako izrasta u malu varošicu.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare