Za medijske projekte 18 miliona dinara

VRANJE

Gradsko veće raspisalo je Javni poziv za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja  iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Vranja  u  2021. godini.

Sredstva opredeljena odlukom o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2021. godini, iznose  18 miliona dinara.

Za proizvodnju medijskog sadržaja putem televizije predviđeno je 14 miliona.

Za proizvodnju medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije planirana su 4 miliona dinara.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja; podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika drugih manjinskih grupa; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije;  unapređivanju pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana Vranja za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.

Prijave na konkurs podnose se  uroku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa u dnevnom listu „Srpski telegraf“, zaključno sa 18.03.2021. godine. Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu, biće objavljeno na internet stranici Grada Vranja i dostavljeno svim učesnicima konkursa u elektronskoj formi. Dodatne informacije se mogu dobiti radnim danima od 7,30 do 15,30 časova na broj telefona: 017/421-029, u Odeljenju za društvene delatnosti Grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare