Komandant američke Komande za specijalne operacije u Evropi u poseti Srbiji

BEOGRAD

Komandant američke Komande za specijalne operacije u Evropi(SOCEUR), general-major Dejvid Tabor, nalazi se u poseti Srbiji kako bi potvrdio posvećenost SAD snažnom i značajnom partnerstvu sa Srbijom, saopšteno je iz ambasade SAD.

Tokom ove posete, on se susreo sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, njegovim zamenikom general-majorom Petrom Cvetkovićem, načelnikom Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove brigadnim generalom Miroljubom Čupićem, načelnikom štaba ratnog vazduhoplovstva I protivvazdušne odbrane brigadnim generalom Aleksandrom Bijelićem i drugim zvaničnicima. General Tabor takođe je prisustvovao svečanom otvaranju jednomesečne protivterorističke združene obuke (JCET) koju američke Zelene beretke sprovode sa srpskom Specijalnom Antiterorističkom jedinicom (SAJ).

Delegacija generala Tabora takođe je posetila 72. Brigadu za specijalne operacije Vojske Srbije u Pančevu gde su se susreli sa komandantom brigade brigadnim generalom Miroslavom Talijanom, kao i komandantom 63. Padobranske brigade pukovnikom Nenadom Zonićem.

Ovo je druga poseta generala Tabora u poslednjih nekoliko meseci, nakon što je prisustvovao godišnjoj komemoraciji spasilačke misije Halijard u septembru.  Generalova poseta naglašava važnost koju SAD pridaju 140 dugim diplomatskim odnosima sa Srbijom. Sjedinjene Američke Države su posvećene tome da pomognu Srbiji da razvije profesionalnu, interoperabilnu vojsku, kao i zajedničkim naporima na poboljšanju bezbednosne saradnje naše dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare