Za kulturu sedam miliona dinara

VRANJE

 

Članovi Gradskog veća na sednici koja je, u četvrtak, održana u Vranju, usvojili su tekst konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2018. godinu.

Za ove namene opredeljeno je sedam miliona dinara.

Na osnovu Zakona o kulturi i Uredbi na javni konkurs, neće moći da konkurišu fizička lica, kao što je to bilo do sada. Pravo da se jave na konkurs imaju udruženja, samostalni umetnici i umetnici. Oblasti su narodno i izvorno stvaralaštvo, filmska i pozorišna umetnost, rekla je na konferenciji za novinare portparol Zorica Jović.

Javni konkurs biće objavljen u štampanom mediju koji bude izabran, kao i na gradskom sajtu.

Većnici su odlučili da rang lista najboljih studenata koje će grad nagraditi bude proširena sa još pet imena, tako da ih 29 koji ispunjavaju uslove.

Na sednici Gradskog veća Usvojen je i tekst konkursa za izbor zamenika načelnika Gradske uprave. Doneta su rešenja o imenovanju članova Lokalnog saveta za zapošljavanje, odnosno o imenovanju Komisije za realizaciju programa stručne prakse za 2017/2018. godinu.

Usvojena je i Odluka o pokretanju postupka za davanje u zakup prostora za postavljanje objekata putem javnog nadmetanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare