Za kreditnu podršku i organsku proizvodnju niko nije bio zainteresovan

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća  usvojene su izmene i dopune programa rada sa finansijskim planom Fonda za razvoj poljoprivrede grada Leskovca za 2016. godinu, a razloge ove izmene obrazložila je Verica Micić iz Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

Za meru kreditna podrška nije bilo zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, tako da su predviđena srdstva za ovu meru, u iznosu od  milion i 100 hiljada dinara, ostala neutrošena.  Zainteresovanih proizvođača nije bilo ni za organsku proizvodnju, tako da su sredstva u iznosu od 200.000 dinara takođe ostala slobodna. Za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstva bila su zainteresovana 643 poljoprivredna proizvođača i za njih je potrebno izdvojiti 25 miliona 500 hiljada dinara. Tako će od predviđenih 36 miliona 500 hiljada dinara ostati slobodno 11 miliona dinara. Za meru transfer znanja i razvoj savetodavstva – unapređenje obuka u oblasti  poljoprivrede i ruranog razvoja postoji mogućnost podnošenja zahteva do kraja godine, za šta je predviđen budžet od 800.000 dinara.

Na osnovu svega ovoga upravni odbor Fonda je Gradskoj upravi za finansije predložio izmenu finansijskog plana Fonda za razvoj poljoprivrede grada Leskovca. Iz navedenih razloga usvojene su i izmene i dopune programa mera podrške  za sporovođenje poljoprivredne politike i politike rurarnog razvoja za područje grada za 2016.godinu, jer je potrebno dobiti saglasnost Ministarstva poljoprivrede za utrošak sredstava koja su ostala slobodna nakon sprovođenja navednih mera.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare