ZA KOLEKTOR “NIKO NIJE KRIV”

LESKOVAC

 

Bratislav Perić iz SDS-a je insistirao je na današnjoj sednici Skupštine grada da građanima treba reći ko je kriv zbog toga što kolektor za prečišćavanje otpadnih voda nije počeo da radi 1. juna, kako je to bilo planirano, pa građani iz svog džepa treba da daju još 32 miliona za njegovu sanaciju.

 

 

Gradonačelnik Goran Cvetanović opisao je čitav tog izgradnje ovog infrastrukturnog objekta od 2006. godine. Izvođači radova na ovom objektu bile su dve firme, „Velika Morava“ i „Crna Trava“, i nakon nagešnja „Velike Morave“ novac je, po rečima gradonačelnika, iz nje „isisan“ i prbačen na sigurnije mesto. Gradonačelnik Cvetanović je sa timom saradnika posetio Vladu Srbije i dobio obećanje od premijera Vučića da će za otklanjanje nedostataka na kolektoru iz državne kase Leskovac dobiti 50 miliona dinara.

U diskusiju se uključio i Živojin Stefanović koji je rekao da, kada je reč o gradskom kolektoru, nema odgovornosti lokalne samouprave. Firma „Velika Morava“ otišla je u stečaj, i potrebno je prijaviti stečajna potraživanja, obratiti se sudu i tražiti od izvođača radova nadoknadu štete, rekao je on.

Niko, medjutim, nije postavio pitanje ko je “primio” radove i potpisao saglasnot da su radovi izvedeni na adekvatan način i ko je dao nalog da se izvodjaćima isplati ogroman novac.
Ukupna procenjena vrednost ovog projekta je 24 miliona  evra a Vlada Holandije je obezbedila  osam miliona evra.
Novac su obezbedili i EU i Vlada Srbije.

Na kraju je bilo ko u dečjoj igri “mir, mir, mir, niko nije kriv”

Ali , ko je ovde “krava” kao paradigma naivnosti?  Gradjani čije se pare arče, možda?

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare