PREDLOG SDS DA SE RASPRAVLJA O SAJMU VEĆINA ODBILA

LESKOVAC

 

Urbanističko-pravni osnov za realizaciju  ideje o rušenju leskovačkog Sajma  ne postoji, a zainteresovanom investitoru je iz Gradske uprave za urbanizam odgovoreno  da ne može da se izvrši izmena plana generalne regulacije, rekao je na današnjoj sednici Skupštine grada gradonačelnik Goran  Cvetanović i dodao da ” sa Miškovićem nije kontaktirao, niti će to učiniti”.

 

Ipak, predlog odborničke grupe SDS da se u dnevni red uvrsti tačka vezana za pitanje koje je aktuelno poslednjih dana, leskovački sajam i rušenje takozvane Šajkače, većinom glasova odbornika je odbačen. Potreba za razmatranjem idejnog projekta za uređenje prostora sajmišta ukazala se nakon informacije da će preduzeće „Dela Real Estate“, koje je vlasnik zgrade sajma, sruštiti ovu zgradu i na tom prostroru gradi stambeno-poslovne objekte, rečeno je u obrazloženju ovog predloga.

Šef odborničke grupe SDS Bratislav Perić postavio je pitanje da li je gradonačelnik sklopio neki dogovor sa Miškovićem, i da li je ovaj biznismen kriminalac, kako je rekao  premijer Vučić, ili neko kome treba dozvoliti da gradi u Leskovcu.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je odgovorio da je privatizacija sajma izvršena za vreme vlasti DS-a i da je već tada bilo jasno da će onaj ko kupi tako dobru lokaciju da je koristi za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Investicija je vredna 9 miliona evra, na projektu bi radilo 1.000 radnika, a njegovom realizacijom zaposlilo bi se 260 radnika. Mi treba da odlučimo, rekao je Cvetanović, da li ćemo dozvoliti da i u narednih 10 godina ovo bude najružniji deo grada, ili ćemo taj prostor oplemeniti. Najbitniji će biti stav stručne javnosti i o ovome pitanju će se tek raspravljati. Ideja koju je iznelo preduzeće „Dela Real Estate“ samo je hipotetička,  i to je jedna od varijanti koje će biti razmatrane. Urbanističko-pravni osnov za realizaciju ove ideje ne postoji, a zainteresovanom investitoru je iz Gradske uprave za urbanizam odgovoreno  da ne može da se izvrši izmena plana generalne regulacije. Cvetanović je naglasio da sa Miškovićem nije kontaktirao, niti će to učiniti.

Perić je izrazio zadovoljstvo odgovorom da će o ovom pitanju stručna javnost tek raspravljati, ali je i podsetio da je sajam privatizaovan kada je na čelu grada bio Gojko Veličković, a ne DS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare