Za industrijskog mehaničara popunjena sva mesta

VLASOTINCE

Na novom obrazovnom profilu u vlasotinačkoj Tehničkoj školi – industrijski mehaničar – popunjeno je svih 30 mesta.

Ovaj obrazovni profil , u kome će se nastava odvijati po ugledu na nemački obrazovni sistem,  nastao je kao rezultat dogovora pet kompanija, lokalne samouprave i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) o potrebama privrede vlasotinačkog kraja.

“U toku je renoviranje 150m2 radioničkog prostora u kome će se nalaziti radionica za ručnu obradu i mašinska radionica.  Ovde će učenici imati praksu u prvoj godini. S obzirom na to da je reč o kooperativnom obrazovanju, u drugoj godini će dva dana nedeljno da provode u kompaniji,  a u trećoj tri dana nedeljno. Roditelji potpisuju ugovore kojim se učenici obavezuju na redovni odlazak u kompanije i zalaganje na poslu,  a kompanije im daju neku vrstu stipendije koja je dogovorena i iznosiće oko 50 evra mesečno”,  objašnjava direktor Tehničke škole  Milivoje Đorđević.

Vlasotince skola
Lokalna samouprava finansira izvođenje građevinskih radova, GIZ opremanje radionica i industrijske podove, a pet kompanija (Gruner,  Elrad, Elrad WS, Ciglana Mladost i Livačka radnja Vitko) opremanje alatima i mašinama.

Ukupna vrednost radova koji se sada izvode je 20 000 evra, a ukupna vrednost projekta , dok učenici ovog trogodišnjeg smera  maturiraju , zajedno sa njihovim radomu kompaniji je 105 000 evra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare