Za funkcije bez korupcije

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je medijsku kampanju „Za funkcije bez korupcije“ čiji je cilj unapređenje društvene svesti o važnosti prevencije korupcije u Srbiji, saopšteno je iz te agencije .

Kampanjom Agencija želi da postigne i da građani bolje razumeju njene nadležnosti i uključe se u sprečavanje korupcije.

Emitovanjem spota sa porukom “Za funkcije bez korupcije” na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, kao i plasiranjem sadržaja na internet portalima, Agencija ukazuje na važnost zaštite javnog interesa i sprečavanja korupcije kao štetne pojave koja direktno utiče na kvalitet života građana, navodi se u saopštenju.

 Agencija poziva građane da se upoznaju sa preventivnim rešenjima i mehanizmima koje Agencija uspostavlja i razvija, a organe javne vlasti da ove mehanizme primene u svom radu.

Tokom kampanje, od 10. oktobra do 10. novembra, zaposleni u Agenciji obići će više gradova u Srbiji i sa predstavnicima lokalne samouprave, civilnog sektora i medija, sagledati i sprovesti niz aktivnosti usmerenih na sprečavanje korupcije u određenoj sredini, dodaje se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
inflacija samo za gradjane
inflacija samo za gradjane
2 godine pre

2017.god.Jugpress je govorio o partijskom zaposljavanju na sta su stizale prituzbe Agenciji za borbu protiv korupcije. Prosle su 4 godine i jos je gore. Inflacija, kao posledica neodgovorne vlasti utice samo na gradjane. Prisutna korupcija obezbedjuje lagodan zivot predstavnicima vlasti. Molim novinare da tacno navedu spisak namirnica koje su poskupele 30%. Celnici grada ne smeju i ne znaju nista da ucine da zastite gradjane. Razumeju se samo u korupciju. Da ima za njih. Nasu decu nema ko da zastiti. Na celo drzave stavio se pripravnik koji seta svetom i dovodi svet da izgradi sebi ime koje mu je u struci nedostajalo. Njegova recerenca Seselhev radikal i nije nesto. Nasa deca ne mogu da se oslone ni na njegove saradnike. Gasic se kezi i kerebeci sa zenske. Stefanovic glumi naucnika a neobrazovan. Mali plagira znanje iz ekonomije. Od zenske u ministarstvo necu pricam. Pocev od Brnaby sve same ikebane. Ne zna se koja se vise zaklinje predsedniku na vernost. Lice na sektu. A zato zejtin i do 350 din po radnjama. Za dorucak za dva deteta treba da izdvojimo 10 000 dinara. Gde je rucak i rezijski troskovi. Ici ce bez vecere u krevet. Zato deca politicara svaki po stan u Beograď,voze kola, prave svadbena veselja os rodjendana. Njihova deca nisu gladna. Ali nasa ce biti, ako vec nisu. Koliko je poskupeo zejtin, secer, brasno, sok, cokolada,banana, kod nas a koliko u Nemackoj, Austriji, Svajcarskoj i drugum zemljama koje ne predvode ,,sposobni politicari” ko nasi. Jorhovanka se krije. Preucila znanje na Kosovo. Ne ode nigde da douci ekonomiju.Ubise gradjane u pojam s njihov BDP.

opozicija
opozicija
2 godine pre

Revizija slucaja Kukulovce. Direktan dokaz korupcije u organizaciji grada Leskovca. Pomagač Drobac. Opozicija da prestane da flertuje s vlascu. Treba da napravimo spisak koruptivnih dela. Poreklo imovine uz spisak imovine. Zatim pitanja:Ko je ukinuo insitut konkursa, tendera. Zasto se iz kabineta odlucuje o tome i pod kojim uslovima. Ko bahato zloupotrebljava funkciju i rusi zakon o rad i uslovima zaposljavanja na odgovorne funkcije kao sto su pomocnici i vecnici gde se u praksi primaju pripravnci namesto strucnjaka sa propisanim iskustvom. Ko tolerise vd stanje duze od propisanog zakonskog perioda. Zasto zene funkcionera rade na budzetu? A gradjani u Yuru? I tako dalje.