Za dva meseca prikupili preko dve tone čapova

NIŠ

               Za samo dva i po meseca Udruženje za pomoć Nišlijama u akciji „Čepening“ prikupilo je preko 2,2 tone plastičnih čepova što je rekord u prikupljanju čepova do sada. Čepovi su krenuli na reciklažu, a ova količina će udruženju omogućiti da nabavi pet do šest invalidskih kolica za koja se već zna kome će biti uručena.

                „ Ova količina čepova biće dovoljna za nabavku pet do šest invalidskih kolica, a već znamo kome će ona biti uručena. To su  klinike koje nisu dobile invalidska kolica u dosadašnjim akcijama, ali i nekim pojedincima. Sa tih šest pomagala koja će biti isporučena u oktobru stići ćemo do cifre od 50 isporučenih različitih ortopedskih pomagala, pojedincima i ustanovama“, kazao je Vojkan Živković.

                  U „Čepeningu“ se ponose akcijom koja traje već četiri godine, najviše zbog toga što pomažu sugrađanima kojima je pomoć neophodna, ali i zbog toga što  je ova akcija značajna i za ekologiju. Reciklažom plastičnih čepova životna okolina je zaštićenija.

                  „Akcija je sve popularnija među Nišlijama o čemu svedoči i to da smo za samo dva i po meseca sakupili ovu količinu čepova, a kada više ne bude potrebe čepove ćemo iskoristiti da pomognemo vrtićima, školama ili drugim ustanovama kojima je nešto potrebno“, kaže Vojkan Živković.

                   Dodaje da će akcija postati trajnog karaktera i da se nastavlja sa prikupljanjem čepova. Nije teško. Dovoljno je samo da se poklopci sa plastičnih flaša ne bacaju u otpad, već da se sakupljaju i donesu „Čepeningu“. Zatvarači se prikupljaju na 50 lokacija u gradu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare