Za decu obolelu od malignih i drugih teških bolesti pola miliona dinara

VRANJE

Gradsko veće u Vranju prihvatilo je inicijativu gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića da se 500.000 dinara iz gradskog budžeta uplati na na namenski račun za lečenje dece obolele od maligniteta i drugih teških bolesti, rekla je na konferenciji za novinae većnica Danijela Milosavljević, nakon današnje sednice.

Ta praksa je uvedena prošle godine, nakon ukidanja javnog dočeka Nove godine, tako da sredstva koja bi bila utrošena u te svrhe već dve godine imaju drugu namenu.

Članovi veća prihvatili su i Nacrt Odluke o mreži javnih osnovnih škola, kojom se utvrđuje broj i prostorni plan obrazovnih ustanova na teritoriji grada Vranja, koji će biti dostavljen resornom ministarstvu na saglasnost. 

Većnici su odobrili i Nacrt odluke o pribavljanju i raspolaganju stanovima u javnoj svojini grada Vranja, kojim se predviđa njihovo otuđenje po tržišnoj ceni, zatim njihov zakup, kao i stambena podrška socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Na sednici je usvojen i Nacrt Odluke o obavljanju komunalne delatnosti – obezbeđivanje javnog osvetljenja, koje će sada biti u nadležnosti novog odeljenja u okviru JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“. Ovu komunalnu delatnost do donošenja drugih potrebnih dokumenata i dalje će obavljaće JP „Parking servis“,

Usvojene su i dopune Odluke o komunalnim delatnostima.

Dopune se odnose na kontinuirano izjašnjavanje korisnika o kvalitetu pruženih usluga. 

Prihvaćen je i Nacrt Odluke o taksi prevozu putnika i limo servisu, koji je usklađen sa izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Ubuduće će biti definisan optimalan broj taksi vozila, uslovi za taksi vozače i krovna oznaka za taksi vozila.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare