Za čišćenje korita reke Jablanice u Medvedji plaćaju oko dvadeset miliona dinara

MEDVEDJA

Oko dvadeset miliona dinara, cifra je sa PDV, koštaće radovi na čišćenju 1,2 m korista reke Jablanice kroz Medvedju.

Radove na čišćenju korita reke Jablanicefinansiraju JVP “Srbijavode” iz Beograda, iz Plana poslovanja, sa pozicije Sanacija vodnih objekata za uređenje vodotoka, vodnih objekata za zaštitu od poplava, erozija i bujica i vodnih objekata za odvodnjavanje, rečeno je JUGpressu u ovom javnom preduzeću.

Ukupna vrednost radova je 18.175.263,35 din bez PDV-a  a u Planu poslovanja je predviđeno 20.000.000 sa PDV-om i troškovima.

Izvođač radova je firma “HSV DOO Vlasotince” iz Vlasotinca. Ova firma obavlja i druge poslove koje plaća Javno preduzeće „Srbijavode“, poput onih u Kurumliji. U Vlasotincu kažu da je formalno na njenom čelu penzioner a da , suštinski, iza nje stoji  Bata pumpa .

Javna nabavka je sprovedena 10.5.2019. godine u prostorijama JVP “Srbijavode”, VPC “Morava” Niš. Pored firme HSV DOO iz Vlasotinca, na tender su je javile i firme “CD HIS” doo iz Niša i VPD “Erozija” doo iz Niša. Na pitanje da li ima podizvodjača na ovom poslu  iz „Srbijavode“ nisu odgovorili.

Početak izvodjenja radova je, kažu , 28. maj. 2019. godine, a planirani datum završetka radova je 26.07.2019. godine.

Nadzorni organ je Branko Kujundžić, diplomirani građevinski inženjer.

Na sajtu oopštine Medvedja je, međutim, objavljeno da je urađeno 370 metara i da je sporan deo od 480 metara, što iznosi  850 metara.

Dal se razlika u dužini od 350 metara negde zagubila?

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare