Za Bogojavljenski krst u Nišu plivaće 19 muškaraca im, prvi put, tri žene

NIŠ

Da prvi dođu do Bogojavljenoskog krsta na bazenu Sportskog centra Čair, ove godine boriće se 19 muškaraca, i tri žene, koje će plivati van konkurencije. Plivanje se organizuje  na otvorenom bazenu Sportskog centra  „Čair“.

„Prijavilo se 19 plivača za Bogojavljenski krst, a njih 18 će prvi put plivati na ovoj manifestaciji a imamo jednog kandidata koji se deseti put prijavljuje da pliva za Časni krst. Za sve prijavljene takmičare biće organizovan lekarski pregled u Domu zdravlja, ali će svi biti pregledani i pred samo plivanje“, kažu u Gradskoj opštini Medijana koja je organizator takmičenja ove godine u saradnji sa Eparhijom niškom.

                  Ove godine je nešto više prijavljenih takmičara. Najstariji takmičar je ima 53, a najmlađi ima dvadeset godina. Novina je da će plivače ,posle dve godine, moći da bodri i publika.

                   „Dve godine nismo imali publiku kada se plivalo za Bogojavljanski krst, a ove godine pozivamo građane da se pridruže plivačima i da ih bodre a na ovaj način nstavljamo tradiciju plivanja za Časni krst“, dodaju u Medijani.

                      Za onog ko prvi dođe do časnog krsta predviđene su i nagrade, ali i za sve učesnike. Pobednik dobija lovorov venac, krst i nešto od zlata. Plivači će poklone dobiti i od Kola srpskih sestara koje ih tradicionlno daruju peškirima i bade-mantilima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare