Gradonačelnica dala trojku za rad Gradskoj upravi, sebe nije ocenjivala

NIŠ

Na godišnjoj konferenciji za novinare gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski ocenila je rad gradske uprave ocenom 3, ali se nada i obećava da će ta ocena biti jaka četvorka na kraju godine. Kaže da bi pojedinačno ocene bile grugačije.

                                         „Uprava za finanisje je pokazala da se može, da se na tome i na stabilizaciji finansija radilo i radi i radiće se, ali još uvek nismo u potpunosti zadovoljni. Ima mnogo kvadrata koji tek treba da uđu u oporezivanje i evidencije, ima mnogo nenaplaćenih potraživanja, a sve to zavisi od brzine rada zaposlenih u Upravi“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

                                         Smatra, sa druge strane, da su neke uprave i preglomazne.

                                       „Možda je neke bilo potrebno i podeliti na drugačiji način, ali ovo je model, možda neka vrsta eksperimenta da vidmo kako uprave funkcionišu za sada. U Upravi za građevinu gde se dosta radi, gde ima, to moram da kažem, različitih interesnih grupa sa strane prema zaposlenima, gde načelnik na sve moguće načine pokušava da odbije određene pristiske, nije lako raditi. Često se ta uprava pominje po nekim stvarima koje nekada i nisu dobre, ali je sva sreća da imamo gradskog većnika koji sve te stvari amortizuje na način da se svaki problem da rešiti. Ostale uprave su same po sebi raznolike, poput Uprave za društvene delatnosti u kojoj je i socijala i obrazovanje, kultura i sport.Ali opet kažem, zahvaljujući  angažovanju šest načelnika i šest njihovih zamenika, uspeli smo da od jedne vrlo trome uprave stignemo do dobre trojke“, kazala je gradonačelnica Sotirovski uz napomenu  da je to prosečna ocena i da bi pojedinačne uprava bile drugačije.

                                       Inaće, Gard Niš je krajem 2020.godine umesto jedne dobio šest uprava kojima upravljajaju šest načelnika sa šest zamenika, a ukinuti su sekratarijati. Gradske uprave su  Uprava za organe grada i građanska stanja, Uprava za finansije, Uprava za građevinarstvo, Uprava za imovinu i održivi razvoj, Uprava za društvene delatnosti i  Uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare