Za Aleksandra Nikolića na aukciji sportske opreme prikupljeno 217.000

NIŠ

 

Nišlije su ponovo na delu pokazali koliko su humani i plemeniti. Na humanitarnoj aukciji sportske opreme  “Da život pobedi” koju je organizovala Sekcija sportskih novinara Niša prikupljeno je 217.000 dinara.

Ovaj novac biće uplaćen na račun za lečenje mladog sportskog novinara Aleksandra Nikolića iz Niša. Ovo je samo jedna od niza akcija koje se ovih dana sprovode , sve sa ciljem da se pomogne da 27-godišnji sportski novinar koji je oboleo od akutne mijeloidne leukemije i koga očekuje transplatacija matičnih ćelija u inostranstvu.

Kako je JUGpress već najavljivao , bilo je planirano da se aukcija dresova i sportskih rekvizita poznatih sportista održani pre utakmice Srbije i Brazila u Amfiteatru na keju. Zbog loših vremenskih uslova realizovana je u Oficirskom domu.

“U startu je to bila otežavajuća okolonost i aukciji je prisustvovao manji broj ljudi od očekivanog. Ipak, oni koji su došli pokazali su veliku dozu humanosti. Nije prodata sva sportska oprema, tako da ćemo uskoro organizovati još jednu. U međuvremenu, prikupljamo još dresova i sportskih rekvizita za narednu humanitarnu aukciju”, najavljuju organizatori.

Najvišu cenu dostigao je pehar proslavljenog niškog kikboksera Stevana Živkovića koji je prodat za 46.000 dinara, a među skupljim rekvizitima bili su i teniski reket Dušana Lajovića – 40.000 i dres košarkaša Miloša Teodosića iz LA Klipersa koji je prodat po ceni od 36.000 dinara. Dres futsalera Mladena Kocića iz ruskog Tjumena je prodat za 18.000 dinara.

Kako organizatori kažu mnogo se niških i srpskih sportskih klubova, igrača i organizacija odazvalo ovoj akciji.

 Sekcije sportskih novinara je zahvalna humanitarcu Jovanu Simiću i njegovoj fondaciji „Zajedno za život“ koji se aktivno uključio i pomogao u organizaciji aukcije. On im  je ustupio nekoliko  dresova

Pored pasioniranih kolekcionara i Acinih prijatelja, aukciji su se odazvale i društveno odgovorne firme i udruženja, koji su kupovinom dresova značajno doprineli da prikupljena sredstva na ovoj aukciji ne budu mala.

Sekcija sportskih novinara nastavlja da prikuplja sportske rekvizite i nameravada produži sa akcijom. Do njih su, kako kažu već stigli novi sportski rekviziti.

Aukcija je održana u saradnji sa GO Medijana i Kan.celarijom za mlade Grada Niša.

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti da učestvuju na aukciji, organizatori podsećaju da je Aleksandru Nikoliću moguće pomoći i slanjem 499 na 3030, kao i uplatama na žiro račun organizacije Budi human. Više informacija o načinu uplate može se videti na sajtu organizacije.

U dosadašnjim akcijama za Aleksandrovo lečenje je prikupljeno preko dva miliona dinara. Ali to nije sve, s obzirom na aktivnosti i akcije koje se ovih dana sprovode u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare