Za 300 mesta konkurisalo 1500 nezaposlenih

LESKOVAC

Za trista ponudjenih radnih mesta na današnjem Sajmu zapošljavanja u Leskovcu konkurisalo je 1500 nezaposlenih , pet osoba po radnom mestu.

Ovaj sajam već tradicionalno, trideset drugi ukupno I drugi u ovoj godini, organizuje filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu.

Ukupno 18 poslodavaca iz oblasti proizvodnje tekstila, prehrambene i prerađivačke industrije, trgovine, ugostiteljstva, elektroindustrije i osiguranja je  iskazalo potrebu za zapošljavanjem vise od 300 osoba različitog profila zanimanja.

Traženi su programeri, tekstilni inženjeri, grafički dizajneri, šivači, konfekcionari, mehaničari tekstilnih mašina, operateri, magacioneri, vozači viljuškara, zavarivači, bravari, farbari, konobari, kuvari, šankeri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Sajam zapošljavanja je prilika za nezaposlene da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV).

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposleni i poslodavci su mogli da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja, a istovremeno je nezaposlenim licima pružana i pomoć u pisanju radne biografije.

Sajam je otvorila pomoćnica gradonačelnika Marija Jovanović koja je rekla da je Leskovac grad koji se poslednjih pet godina jako brzo razvija, te tako postaje primamljiv, kako domaćim, tako i stranim investitorima.

 

„Povoljna poslovna klima dovela je do razvitka malih i srednjih preduzeća. Sve to rezultira otvaranjem novih radnih mesta i smanjenjem nezaposlenosti u gradu. Uskoro nas očekuje otvaranje novog pogona Jure, Aptiva, Terastil širi svoj proizvodni kapacitet, Džinsi seli proizvodnju u Sintetiku i povećava broj radnika. Sve ove kompanije zaposliće do kraja godine skoro 1500 naših sugrađana,” tvrdi ona.

 

 

 

 

Iz NSZ iznose podatak koji pokazuju da najmanje 80% iskazanih potreba poslodavaca bude zadovoljeno u roku od šest meseci nakon održavanja sajma, a da 15-20% učesnika sajma dođe do posla.

Na ovogodišnjem sajmu organizovanom u aprilu potrebe poslodavaca su u potpunosti realizovane  a čak 476 osoba sa evidencije NSZ koje su posao tražile na ovom dogadjaju, se zaposlilo.

Prema podacima NSZ u Leskovcu trenutno ima 17 300 nezaposlenih, što je, kažu  5.500  manje nego pre šest godina.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare