Za 24h više od milion građana videlo reklamu protiv Rio Tinta

BEOGRAD

Za 24h reklama protiv Rio Tinta “Srbija nije na prodaju”, koju je RTS cenzurisao, zabeležila je ukupno preko milion pregleda na društvenim mrežama Kreni – Promeni.

Istovremeno društvene mreže su preplavljene ovim videom koji dele svi građani. Video su podelili i podršku dali i brojne poznate ličnosti, glumci, sportisti, voditelj Ivan Ivanović, Filip Karađorđević, vladika Grigorije i mnogi drugi. 

Nakon protesta ispred RTS-a i nakon što je reklama preplavila društvene mreže, u medije je izašla nezvanična informacija da Aleksandar Vučić planira da dovede neku drugu kompaniju pošto je reputacija Rio Tinta urušena. 

Naglašavamo da peticija koju je do sada potpisalo preko 220.000 građana, a koja podržava naučno mišljenje dr Dragane Đorđević, ističe jasan stav da otvaranje rudnika u dolini Jadra nije moguće sprovesti na ekološki održiv način. 

Dovođenje bilo koje kompanije koja ugrožava eko sistem Srbije, biće propraćeno istom kampanjom. I to nije borba protiv investicija i napretka, već zaštita građana i Srbije! U 21. veku građani Srbije neće kolonijalni status. Nećemo dozvoliti da strane kompanije u Srbiji rade ono što im nije dozvoljeno da rade u svojim matičnim državama. Srbija nije na prodaju!

Kreni-Promeni

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare