Građani nose maske, vozači ne u javnom gradskom prevozu

NIŠ

U javnom gradskom prevozu u Nišu veliki broj građana nosi zaštitne maske i poštuje sve propisane mere u borbi protiv koronavirusa. Međutim, pojačanom kontrolom Komunalne milicije u poslednjih meseca dana 20 lica zatečeno je bez zaštitnih maski. Kako navode iz Komunalne milicije, od tog broja bez maske je bilo 16 vozača autobusa.                     “Što se tiče Direkcije za javni prevoz mi sprovodimo kontrole putnika i tu nemamo nekih većih problema”, kaže Nenad Grubiša iz Direkcije za javni gradski prevoz.

Iz Direkcije dodaju, takođe, da se veliki broj građana pridržava propisanih mera.

                    “Kada ustanovimo da lice ne nosi masku u zatvorenom prostoru u autobusu izriče se prekršajni nalog na licu mesta i to je kazna od 5.000 dinara koja je predviđena Zakonom zaštite stanovištva od zaraznih bolesti. Kontrolišemo i osoblje iz autobusa, vozača i konduktera, odnosno da li na okretnicama često provetravaju zatvoreni deo autobusa kao i da li tretiraju dezifekcionim sredstvima kontaktne površine koje su dostupne većem broju građana”, kaže Aleksandar Utvić, vođa smene Komunalne milicije.

                     Kazna za nepoštovanje nošenja zaštitnih maski u javnom gradskom prevozu je 5.000 dinara. Komunalna milicija preko 100 kontrola dnevno obavi u javnom gradskom prevozu.

                    Komunlna milicija kontroliše i posedovanje digitalnih zelenih sertifikata posle 20 časova u ugostiteljskim objektima svakodnevno. Ističu da se poslednjih dana sve više poštuje i ova mera. Za neposedovanje digitalnog zelenog sertifikata nakon 20 časova kazna za fizička lica je 5.000 dinara, za pravno lice od 300.000 dinara, i 150.000 za preduzetnike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare