Youtube će uskoro zabraniti komentarisanje svih video sadržaja na kojima se pojavljuju deca i maloletnici

SAN BRUN

Nekoliko brendova je prestalo sa oglašavanjem na YouTube-u nakon što su otkrili da pedofili ostavljaju predatorske komentare na video snimcima dece.

YouTube je prvobitno onemogućio komentare na video zapise koji su privlačili predatorske komentare, ali sada je odlučio kako će zabraniti komentarisanje svih sadržaja sa maloletnicima, prenosi Klix.ba.

Ova odluka trebala bi da stupi na snagu u roku od nekoliko meseci. Iz YouTube-a su, po prijemu žalbi na pedofilske komentare, urgentno radili na uklanjanju tih komentara i banovanju korisnika koji su ih ostavljali, ali to nije sprečilo da se takvi komentari i dalje pojavljuju na popularnom internet servisu. Predstavnici YouTube-a pojasnili su kako će zabrana komentarisanja u budućnosti podrazumevati automatsku zabranu komentara na video snimcima sa decom i maloletnicima. Servis će koristiti algoritme za automatsku detekciju snimaka sa decom. Milioni sati raznih snimaka svakodnevno se uplouduju na YouTube, a najveći broj je onih na kojima se pojavljuju deca i maloletnici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare