Twitter najavio nova pravila za političko oglašavanje

SAN FRANCISKO

Nova pravila političkog oglašavanja na Twitter-u i u Evropi.

Ovo , praktično, znači da svako može da vidi oglase postavljene na Twitter-u za koje je dato odobrenje partiji ili kandidatu Centra za transparentnost oglasa, sa svim potrebnim detaljima.

To će omogućiti korisnicima da lakše identifikuju oglase za političke kampanje, kao i da vide ko ih je platio, prenosi Rojters.

Ova nova pravila dolaze pre veoma važnih izbora za Evropski parlament u maju, zbog straha od ruske kampanje za dezinformisanje biračkog tela preko društvenih mreža.

Društvene mreže kao što su Twitter i Facebook pod pritiskom su da učine više u borbi protiv lažnih vesti i širenja ekstremizma i propagande na internetu, a Evropska unija je sve više zabrinuta zbog uloge Rusije.

Twitter uverava korisnike da će svoju politiku u oglašavanju političkih kampanja primenjivati i u Indiji i Australiji, koje će takođe uskoro na birališta.

Ove mere preduzimaju se posle reagovanja na navodno mešanje Rusije tokom američke predsedničke kampanje 2016. godine, kada su Facebook, Twitter i Google pronašli na svojim sajtovima sadržaje za koje se sumnja da su ih finansirali ruski interesni krugovi, što je Rusija u više navrata negirala.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare