WC za privatnu apoteku kod glavnog ulaza , ali gde?

LESKOVAC

Privatna apoteka u državnoj bolnici radi već dve nedelje a direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević rekao je JUGpressu da su dobili dozvolu za to i da su uradili sve što je potrebno da bi im zdavstveni inspektora dao saglasnost za početak rada.

Na naše pitanje ima li ova apoteka WC Dimitrijević je rekao da ima i da su “napravili spolja wc, pored glavnog ulaza”.

Dimitrijević je rekao da je taj prostor ionako služio kao javni wc i da je sad uredjen.

“Mogli su oni da koriste wc i na odeljenju neurologije ali , ovako je bolje”, rekao nam je Dimitrijević koji je, kaže, lično preuzeo  dozvolu Ministarstva zdra-vlja za apoteku.

On nam je rekao i da bolnica ima samo korist od toga što je privatna apoteka  počela da prodaje farmaceutske proizvode u improvizovanom lokalu pored odeljenje neurologije, u pregradjenom delu bolničkog hodnika.

On je rekao i da  gradska apoteka ne bi mogla da plaća bolnici na ime iznajmljvanja tog prostora 700.000 dinara godišnje.

Na konstataciju novinara JUGpressa da je to , ipak, samo 50.000 mesečno a da je zarada višestruko veća. Dimitrijević je rekao da državna apoteka, čiji je osnivač grad Leskovca, ne bi mogla da obezbedi sredstva za izvodjenje radova na lokalu kakav je sada napravljen.

Dimitrijević je rekao i da on “nije poznavao” vlasnika privatne apoteke Džunić do sada i da je “sve uradjeno po zakonu”.

Inače, wc i pitanje kako može da radi bilo kakav objekat u bolnici bez njega nije specijalitet samo ove vlasti.

Prodavnica/pekara Forneti na ulazu u bolnicu takodje nema svoj mokri čvor a radi još iz vremena bivšeg direktora leskovačke Opšte bolnice.

I naše pitanje je, kao i čitalaca, šta rade nadležne inspekcije i da li bi tolerisali i druge da im lokal  radi iako nema  mokri čvor.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Fantom
Fantom
6 godine pre

Ovo je klasican primer korupcije gde su i direktor i gradonacelnik uzeli ,,denele”pare.