Vulin u “Univerzalu”

LESKOVAC

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetio je danas leskovačko preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Univerzal“.
Ovom preduzeću je iz Budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom u 2015. godini za različite namene isplaćeno ukupno 19.129.733,26 dinara, a od početka ove godine 6.662.452,36 dinara.
Vulin je „Univerzal“ naveo kao dobar primer preduzeća koje je pružilo šansu osobama sa invaliditetom da dođu do posla.
On je ocenio i da je „Univerzal“ i dostigao visok standard kvaliteta i konkurentnost na tržištu što im , kako je ocenio, omogućava i uspeh u poslovanju .
Vulin je rekao da će politika ministastva na čijem je uvek biti da prioritet u javnim nabavka imaju preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom .
On je rekao i da je 5. maja raspisan javni poziv za nabavku repromaterijala , za koji je planirano 140 miliona dinara, za 49 preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom.
Direktorka preduzeća Ljiljana Pavić Stojkovic rekla je da ovo preduzeće trenutno zapošljava 35 radnika, 25 je osoba sa invaliditetom.
Ona je dodala da se preduzeće trenutno bave izradom nameštaja za potrebe Dom zdravlja Žabare i za Institut za javno zdravlja Niš ali i da zaposleni proizvode plastične nogice za nameštaj i drugih proizvodjača .
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da iz za socijalne potrebe iz Ministrastva za rad u budžet grada Leskovca prebaćeno dvanaest miliona dinara u ovoj godini.
“U našem gradu imamo 388 osoba sa posebnim potrebama koje su na birou za nezaposlene. Najveći broj je sa srednjom stručnom spremom, 250 a 161 je žena „, rekao je Cvetanović i dodao da Lesklovac može da se pohvali da je od nove godine 79 osoba sa invaliditetom zaposlena a da je 17 angažovano u javnim radovima“, rekao je Cvetanović.

P5300031

P5300020

P5300033P5300020

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare