Vulin u ime predsednika Vučića odlikovao pripadnike Vojske Srbije

NIŠ

 

“Ne možemo a da ne budemo ponosni na vojsku koja je preživela tako strašne udare kao što je bilo NATO bombardovanje, a evo sada je pokazala da je spremna da se obnavlja i da može da se meri sa bilo kojom vojskom u okruženju koja nije imala takva strašna iskušenja. Vežba “Vek pobednika” pokazala je da je Kopnena vojska, između ostalih vidova naše vojske, izuzetno organizovana, obučena, visoko motivisana, čine je ljudi čiji je moral visok i koji iskreno vole svoju zemlju i svoj poziv. Ovo je vojska profesionalaca, ali profesionalaca koji na prvom mestu vole svoju zemlju”, rekao je sinoć ministar odbrane Aleksandar Vulin na ceremonija  svečanog uručenja odlikovanja, koja je predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić dodelio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske.

Svečanosti je prisustvovao  načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milan Mojsilović a domaćin u Nišu bio je komandant Kopnenen vojske general Milosav Simović.

Odlikovano je  50 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za revnosnu službu i izuzetne zasluge.

Za revnosnu službu odlikovana su Zlatnom medaljom pukovnik Stevan Kotarlić iz Generalštaba i pukovnik Dušan Tasić iz Vojnoobaveštajne agencije. Srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije a 32 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovano je srebrnom medaljom za revnosnu službu.

Obraćajuće se prisutnima Vulin rekao je da je “ponosan i on kao ministar , ali i  državno rukovodstvo na čelu sa vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem, na Vojsku Srbije”.

“Za mnoge je bilo iznenađenje da je srpska vojska toliko dobra. Ne znam zašto su se toliko iznenadili, jer znam koliko je rađeno na tome da srpska vojska sačuva svoju snagu i da je unapredi, ali znam da svako kome je stalo do slobode i mira može da bude zadovoljan i ponosan, jer srpska vojska je uvek bila garant slobode i garant mira. Pre 100 godina, srpska vojska je pobedila u Prvom svetskom ratu i od tada se mnogo toga promenilo, ali jedna stvar nije – srpska vojska iznad svega postoji zbog slobode, poručio je ministar Vulin te podsetio da će vojska nastaviti s opremanjem, da će Niš biti jedan od prvih gradova u kojima će se graditi stanovi za pripadnike sistema odbrane.”, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da će Niš biti jedan od prvih gradova u kojima će se graditi stanovi za pripadnike sistema odbrane.

“To nije ni malo slučajno. Najveći deo naše vojske nalazi se na jugu, naravno da ćemo na prvom mestu raditi da se njihove potrebe zadovolje. Vojska Srbije će se i opremati i naoružavati, ali ćemo se iznad svega truditi da pripadnik Vojske Srbije i njegova porodica budu zadovoljni. Ove godine imali smo povećanje plata od 10 procenata, iduće ćemo imati od devet procenata, povećane su dnevnice, uvedena je solidarna pomoć za rođenje deteta kao i brojne druge nadoknade i nagrade koje pripadaju našem vojniku. Naravno, imaćemo više i uniformi, čizama, oružja, opreme i sve što radimo radimo da imamo zadovoljnog i sigurnog vojnika. On je svoj život posvetio bezbednosti i slobodi svih nas, a ovo je način da mu se odužimo. Kada imamo vrhovnog komandanta koji toliko veruje svojoj vojsci i spreman je da traži od cele države da uloži u vojsku, onda mi moramo imati ovako dobre rezultate i imamo čime da se pohvalimo, zaključio je ministar Vulin.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, brigadni general Slobodan Stopa jedan je od pripadnika Vojske Srbije koji je primio odlikovanje iz ruku ministra Vulina

“ Zadovoljan sam što mi je ministar odbrane kao izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije uručio medalju za revnosnu službu. Za mene je ovo nagrada za celokupan rad u proteklom periodu i motiv i obaveza da u narednom periodu časno služim Srbiji” rekao je nakon ceremonije predaje medalje  general Slobodan Stopa.

Nakon uručenja medalja u Domu Vojske održana je svečana akademija povodom praznika 16. novembra, Dana Kopnene vojske i Dana pešadije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare