Vulin u Bujanovcu

 

BUJANOVAC

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i predstavnici američke humanitarne i razvojne agencije CRS  posetili su danas Dom zdravlja Bujanovac, povodom nabavke novog kotla za grejanje za pomenutu zdravstvenu ustanovu.

“CRS je jedan od naših ključnih partnera kad je u pitanju borba sa posledicama  migrantske krize. U protekle dve godine on je dao za ovu zemlju I za  pomoć migrantima I lokalnom stanovništvu u Srbiji više od 10 miliona dolara.  Ono što je posebno važno je da je CRS vodeći računa o migrantima vodio I  brigu o potrebama  lokalnog stanovništva I on je zapošljavao naše lekare, medicinske sestre, hraneći migrante zapošljavao naše ljude koji su tu hranu spremali I kupovali na teritoriji Republike Srbije”, rekao je minister Vulin. Želim da im se zahvalim na ogromnom razumevanju I podršci koja je postojala od prvog dana  migrantske krize koja I sada može da se oseti na teritoriji čitave Srbije od severa do juga. Nadam se da će CRS nastaviti da pomaže Vladi Srbije , kao što znate  Vlada I gradjani  nisu ni na koji način odgovorni za migrantsku krizu , nisu je ni tražili ni  izazvali I zaista bi bilo  nekorektno I  nemoguće  da mi plaćamo za njene posledice, da naš budžet trpi najveći teret migrantske krize. Zhvaljući organizacijama kao što je CRS možemo da kažemo da naš budžet nije ugrožen a da ćak lokalne samouprave imaju koristi od odnosa prema migrantima.

U saradnji sa balkanskim centrum za migracije , CRC je izveo projekat obnavljanja kotlova  za centralno grejanje za bujanovački dom zdravlja. Za ovu namenu izdvojeno je 12.000 američkih dolara. “Aktivnosti koje smo sproveli ovde  su deo projekta  odnosno deo odgovora Humanitane organizacije CRS na izbegličku krizu koja  je pogodila Srbiju I zemlje na balkanskoj ruti  još 2015.godine gde smo uložili kako da pomognemo migrantima tako da pomognemo I lokalnoj zajednici  koja je primila te ljude”, rekao je  Dino Mujanović- humanitarna i razvojna agencija CRS (Catholic Relief Services). Ovo je prilika da se zahvalim svim državnim organima Republike Srbije, posebno Ministarstvu za rad, boračka I socijalna pitanja, kao I Komeserijatu za izbeglice I migracije , svim organima uprave u Pčinjskom okrugu , posebno u Bujanovcu, Preševu I Vranju .

Današnja donacija Domu zdravlja u Bujanovcu znači mnogo, jer je bio  otkazao stari kotao , rekla je direktorka ove zdravstvene ustanove Lela Jovanović

” Nevladina organizacija CRS je imala razumevanja za nas tako da smo odmah ušli u proceduru  nabavke novog kotla . To su inače stari kotlovi iz 2000.godine I očekivao se prestanak njihovog rada. Zahvaljujem se I državnim institucijama I CRS-u na ovako velikom razumevanju”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare