Predavanje za mlade

U okviru nedelje Crvenog krsta danas je u prostorijama  ove humanitarne organizacije u Bujanovcu , a u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje iz Vranja ,  održana tribina na temu “Seksualno prenosive bolesti” .

 

”Mi smo hteli da objedinimo nedelju Crvenog krsta koja traje od osmog  do 15.maja  I  treću nedelju  maja koja zapravo predstavlja  sećanje na umrle od HIV-a , a mi se zapravo  u toj trećoj nedelji bavimo samo preventivnim aktivnostima. Učimo  mlade ljude kako da se zaštite , da čuvaju svoje polno I reproduktivno zdravlje , da unapređuju svoje ljubavne relacije I da jednostavno  imamo mladu I zdravu populaciju  koja će srećno I zadovoljno živeti, rekla je za JUGpress doktorka Biljana Popović iz Zavoda za javno zdravlje Vranje.

Zdrav čovek je zapravo neko ko je fizički I psihički  zdrav, koji ima bogato socijalno zdravlje. Reproduktivno zdravlje je deo tog  kompletnog fizičkog I psihičkog I socijalnog blagostanja koji jednog čoveka čini kompletnim, rekla je doktorka Popović.   Na radionici su učestvovali volonteri Crvenog krsta Bujanovac i učenici srednje škole “Sveti Sava” iz Bujanovca.

U Crvenom krstu sutra će biti  održana skupština bujanovačkog „Kluba 25“, odnosno mladih davalaca krvi od 18 do 25 godina starosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare