Vulin na  svečanosti u „Jumku“ povodom Dana kompanije

VRANJE

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa saradnicima posetio je u ponedeljak Holding kompaniju „Jumko“ u Vranju povodom 58 godina rada te kompanije. Gosti su obišli proizvodne pogone „Jumko balistika“, kao i radne jedinice „Finalna proizvodnja“, „Dorada“ i „Tkačnica“.

 

Vulin je podsetio da su 2012. godine svi digli ruke od „Jumka“. Bio je to napušteni objekat u kome nije bilo struje, radnici nisu primali plate, štrajkovali su i bili očajni.

„Samo je Aleksandar Vučić tada verovao u „Jumko“ i samo je on verovao da država Srbija ima razloga da uloži u ovo preduzeće i da ne digne ruke, ne samo od „Jumka“ nego ni od juga Srbije. Kao što vidite, pokazalo se koliko je bio u pravu. Danas je ovde oko 1.600 radnika, proizvodi se najmoderniji program, ljudi su zaposleni, imaju nadu i razlog da veruju u bolju budućnost. Ministarstvo odbrane i Vlada Republike Srbije nastaviće da rade sa „Jumkom“, istakao je  ministar Vulin.On je dodao da je  od 1. jula 2017. godine do danas Ministarstvo odbrane naručilo opremu u vrednosti od 1.167.000.000 dinara. To govori o našoj posvećenosti onome što „Jumko“ radi.

Govoreći o kvalitetu „Jumkovih“ proizvoda ministar je rekao da ono što posebno raduje je da ova kompanija stalno  osvaja nove tehnologije, otvara nove proizvodne pogone i stalno omogućava da dobijemo još kvalitetnije uniforme, balistiku, šlemove, sve ono što je Vojsci i Ministarstvu unutrašnjih poslova itekako potrebno.

„Država će nastaviti da ulaže u „Jumko“, jer samo ono što sami proizvedemo je zaista naše. Za sve ostalo, u nekom trenutku, neko može da kaže ne može, nema. Samo za onu tehnologiju i proizvodnju koju sami osvojite znate da će uvek biti tu za vas u svakom trenutku. „Jumko“ nam to omogućava i zato ćemo nastaviti da razvijamo odbrambenu industriju Srbije i preduzeća kao što je „Jumko“, zaključio je ministar Vulin.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković istakao je da je proizvodni proces u kompaniji „Jumko“ omogućen zahvaljujući državi Srbiji, Vladi Srbije koja je dosta uložila u proizvodni proces, to mnogo znači za lokalnu samoupravu jer je 1.600 radnika uposleno Lepo je videti da su radnici zadovoljni i srećni i da grad može računati da Jumko i dalje  bude mnotor razvoja laokalne samouprave, rekao je dr Milenković.

Direktor „Jumka“ Branislav Trajković je izrazio zadovoljstvo što na proslavi rođendana kompanije ima visoke goste.

 

„Želimo da pokažemo šta smo uradili u proteklih godinu dana i koji su planovi za narednu godinu. Da se vidi da se „Jumko“ uz pomoć i podršku Vlade, ministarstva i predsednika Srbije unapređuje i ide u pravcu razvoja i prosperiteta“, rekao je Trajković.

 

Visoki gosti su prisustvovali svečanoj sednici povodom Dana kompanije koja je održana u amfiteatru „Jumka“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare