Vulin “Iskreno povredjen” izjavama Musliua

BUJANOVAC

Ministar za rad, boračka I socijalna ptanja Aleksandar Vulin je danas, na pitanje novinara  misli  rekao  o izjavi  bivšeg šefa verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera,  da ima projekat za ujedinjenje Albanaca – na Kosovu, Albaniji i u dijaspori, rekao da je “Voker dokazao nešto što je Srbija oduvek znala ,  a sada je prilika da sazna I ceo svet da Srbija ni na koji način nije tražila bombardovanje, nije izazvala niti je bila kriva za to I da Srbija ni na koji način ne može da bude odgovorna za zločin koji se desio”.

“Iza svakog velikog zločina, stoji velika laž. Iza zločina NATO agresije stojale su laži Vilijama Vokera .  Postavlja se pitanje, ukoliko Voker prođe neosuđeno , da li će iko ikada više imati poverenje u bilo kakvu misiju bilo koje Međunarodne organizacije , da li će ikada iko više moći  mirnog srca da prihvati posredovanje  Međunarodne zajednice u bilo kakvom problemu jer ako vidimo Vokera koji sada potvrđuje ono što smo mi nažalost  oduvek znali  , a sada zna I ceo svet  da je došao da bi našao opravdanje  za bombardovanje  Jugoslavije, dal će iko više verovati ljudima koji dolaze van granica  njegove zemlje. To vodi u urušenju čitavog međunarodnog poretka , stavlja pod veliki znak pitanja da li je Međunarodno pravo I da li međunarodne organizacije imaju bilo kakvog smisla. Ili će svet reći da je Voker nešto lose, da se bar ogradi od njegovih laži ili će postati deo njegovih laži. Vreme je da se Srbiji kaže izvini, zaslužili smo bar to, da se kaže da Srbija nije odgovorna  za NATO agresiju”, rekao je  Vulin.

Što se tiče price oko stvaranja velike Albanije, Vulin kaže da to predstavlja veliku pretnju miru na Balkanu.” Ako je velika Nemačka zapalila svet, zašto neko sumnja da će velika Albanija zapaliti Balkan. Vidite po izjqavi Dauta Haradinaja da sam potpuno u pravu , on u svojoj izjavi kaže …”Mi smo na svom putu I mi ćemo svoj put završiti..”, velika Albanija ne može da se završi a da se ne zapali ceo Balkan, da ratni sukobi ne dođu I u       Makedoniji , Crnoj Gori u Grčku I Srbiju, velika Albanija ne može da se stvori bez velike patnje  I stradanja svih naroda koji žive na Balkanu . Nadam se da će neko reagovati . Velika Albanija biće zaustavljena pre nego što se rodi I  izazove zlo , e to je na Međunarodnoj zajednici da sama odluči.

 

Na pitanje novinara  da je direktoru kancelarije za KiM Marku Đuriću onemogućeno da prisustvuje obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Kosovskoj Mitrovici tako što je  vraćen sa administrativnog prelaza Jarinje na osnovu odluke privremenih institucija samouprave u Prištini, iako je njegov boravak na KiM blagovremeno prijavljen, Vulin je rekao da osuđuje zadržavanje Đurića  jer je to kršenje svakog sporazuma , to je brutalna upotreba sile I to mora biti sankcionisano o kažnjeno.”

Ali , kad je u pitanju sam Bujanovac I građani  na ovu teritorijiu je samo tokom migrantske krize  stiglo više od million evra  pomoći koja je koordinirala  I za koju je posredovala Vlada Republike Srbije, rekao je Vulin .

Samo iz Ministarstva rada za potrebe narodne kuhinje  ove godine je izdvojeno preko 17  milona dinara  a odvajano je I u protekle dve godine.

Takođe iz Ministarstva  rada je na teritoriji opštine Bujanovac je za namenske transfere, usluge u zajednici, za pomoć dece ometenih u razvoju , za zapošljavanje gerento domaćica I pomoć starijima dato ukupno 10 miliona dinara  za ove dve godine.

“Mi ne delimo naše građane  na Srbe, Albance I Rome , za nas su svi isti  I zaslužuju podjednaku pažnju  I zaštitu. Iskreno sam povređen ponašanjem predsednika Skupštine opštine Bujanovac zato što sve ovo dobro I sve dobre odnose Srba , Albanaca I Roma hoće da ugrozi zato što želi da postane deo” nekakve velike Albanije” koju ne traže ni Albanci ni Srbi u Bujanovcu . Smatram da je to neprihvatljivo I da tome treba stati na put”, rekao je  Vulin u Bujanovcu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare