Vulin dobio Plaketu “Jumka”

VRANJE

U vranjskom “Jumku” danas je ministru odbrane Aleksandru Vulinu uručena plaketa povodom 60 godina postojanja te kompanije a, kako je rečeno, u znak zahvalnosti za razumevanje, podršku i nesebičnu pomoć u jačanju proizvodnih kapaciteta ove kompanije i namenske proizvodnje za potrebe sistema odbrane Republike Srbije.

Plaketu je uručio generalni direktor kompanije „Jumko“ Branislav Trajković.

“Ovo preduzeće je bilo gotovo napušteno. Svi se mi sećamo vremena kada su radnicima dugovali plate po godinu dana, kada u ovim pogonima nije bilo struje, kada su u ovim pogodima bili ljudi koji nisu imali nikakvu nadu”, rekao je Vulin.

“Danas smo svedoci da je ovo veliko preduzeće, koje zapošljava oko 2.000 radnika i to ne samo u Vranju, već i u Drvaru, Despotovcu, Bujanovcu, da je preduzeće koje raste, razvija se i za koje sa velikim ponosom mogu da kažem da ima proizvode čiji kvalitet ne zaostaje za bilo kojim renomiranih svetskim proizvođačem”, dodao je on.

Poručio je da će „Jumko“ uvek moći da računa na podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

“Naši vojnici imaju uniformu koja je dizajnirana kao kod njihovih kolega iz najrazvijenijih i najsnažnijih armija sveta, a po kvalitetu ne zaostaju nimalo. „Jumko“ proizvodi najbolje, a jedino to može da se da pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer to i zaslužuju”, rekao je Vulin.

„Jumko“ ove godine proslavlja 60 godina postojanja. Ove godine urađeno je mnogo stvari kojima možemo da se pohvalimo. Zajedno sa Ministarstvom odbrane otvorili smo pogon u Drvaru, gde smo zaposlili 85 radnika. Izvršili smo veliku rekonstrukciju u našoj fabrici, gde je obnovljena i rekonstruisana kotlarnica, obnovili smo mašine u doradi i konfekciji “, rekao je generalni direktor kompanije Branislav Trajković i dodao da „Jumko“ , uprkos krizi koju je uslovio virus korona, ostvario stabilno poslovanje, obezbedivši poslove tokom cele godine, a time i sigurnu egzistenciju i plate za sve svoje zaposlene.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bot
Bot
1 godina pre

Da nije nas iz SNSa ovo preduzeċe bi propalo….kao i mnoga druga u vreme žutih…Nagrada je otišla u prave ruke…

Питање просто
Питање просто
1 godina pre
Odgovori  Bot

Није ти овде оно место где на твоје ср..а добијеш 20 реплика.
Зар не видиш да те ники не е…а?