Vučićeva izjava kao so na ranu

BEČEJ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da zagađenju vazduha doprinosi i to što je “porastao standard građana pa je više automobila” a ova njegova izjava izazvala je brojne osude na društvenim mrežama zbog činjnice da je u velikom broju gradova u Srbiji vazduh veoma zagadjen.

“Da li smo imali bolji vazduh pre dve, četiri ili 10 godina? Vazduh je lošiji onoliko koliko nam je standard viši (…) Hoćete zelenu energiju, a nećete male hidroelektrane, hoćete da zatvorite Kolubaru, da se dogovorimo, da zatvorimo radna mesta”, upitao je Vučić.

Vučić je pozvao ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana da “malo živne”, i najavio hitne mere Vlade zbog zagađenja vazduha u Srbiji.

“Pitao sam (premijerku) Anu Brnabić da li je živ ministar nadležan za životnu sredinu, da se javi, kaže nešto, pita nešto građane”, rekao je Vučić u Bečeju, nakon otvaranja novog pogona fabrike “Knott Autoflexx Yug”.

On je rekao da je Trivan iz Socijalističke partije Srbije, ali da će opozicija sigurno optužiti njega – Vučića i za zagađenje vazduha jer “im je Vučić bio kriv i za kišu i sušu”.

Po njegovim rečima, zagađenju vazduha doprinosi i to što je “porastao standard građana pa je više automobila”.

“Dolazeći na posao video sam da je u skoro svim kolima po jedna osoba”, rekao je Vučić, navodeći da izgleda nikome, ko kritikuje danas, nije bilo važno kakav je vazduh bio nekad ranije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare