Jakšić: Ne znamo i dalje ko je i zašto ubio Olivera a oni koji su ga proglašavali izdajnikom danas ga veličaju

KOSOVSKA MITROVICA

Iako je svako od nas hteo da solo danas zapali sveću Oliveru, jer smo bili prijatelji, saborci, kolege, komšije, sugrađani, poznanici, prijatelji njegovih sinova i ostale porodice, to smo ipak uradili zajedno”, napisoa je na svom fesjbuk profilu nekadašnji odbornik Građanske inicijative “Srbija, dmeokratija, pravda” u Skupštini opštine severna Mitrovica Marko Jakšić.


” I nismo hteli da o ovome obavestimo novinare (nažalost oni su bili tu iz svojih sebičnih razloga), jer nam nije bila potrebna medijska pažnja kao onim cinicima koji su na ovom mestu bili malo pre nas (a da nije bilo zla i mržnje koji su oni pre ubistva širili prema onom kojem su danas položili venac, niko od nas ne bi danas morao da bude tu).
Dve godine posle tragedije jednog čoveka i njegove porodice, izgleda da je hipokrizija dosegla do orvelijanskih nivoa. Ne znamo i dalje ko je i zašto ubio Olivera, proširio se krug prijatelja, i oni koji su ga proglašavali izdajnikom danas ga veličaju, a njegova porodica, ona prava, i dalje čeka pravdu.
Moral je odavno upitna stvar. Čojstvo zaboravljeno. Čast ne postoji. Ali utopiti se u to, to Oliver nikada ne bi prihvatio, i to je razlog što je odskakao, i tu je dužnost da stalno tražimo onu istinu i onu pravdu koju njegova porodica očekuje. Stalno.
Našao sam juče sliku sa Oliverom iz 2013. ispred spomenuka u Gori na kojem piše:
“Svak je rođen da po jednom umre. Čast i bruka žive dovijeka”. I važi za svakog od nas!
Večna ti slava Olivere!” napisao je Jakšić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare