Vučić u Vranju

VRANJE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić  je danas u Vranju najavio da će država porodičnim kompanijama pomoći koliko može I obećao pomoć I “Jumku” , koji, medjutim, nije  posetio .

On je obišao “Alfa Plam” , koji je jedan od najvećih proizvodjača grejnih tela u Evropi.

Vučić je rekao da ova kompanija stalno uvećava svoje kapacitete na, kako je rekao “ skroman i mudar način” I da država želi da im pomogne  kako bi mogli da i dalje šire posao i prošire ponudu.

On je rekao I da mu je vlasnik “Alfa plama “  zahvalio zato što Vlada Srbije razvija dobre odnose sa Albanijom jer se nada da će  porasti prodaja grejnih tela u  toj zemlji i da će zapošljavati još više radnika.

“Meni je Aleksić za jednu stvar zahvalio, nisu ni pare ni ne znam kakva podrška, već to što razvijamo dobre odnose sa Albanijom i okruženjem”, rekao je Vučić.
“Danas je nedelja, niko nije ružnu reč rekao, niko nije kukao, plate su gotovo dvostruko veće od minimalnih, a radnici zadovoljni, rade, ne pitaju da li je subota ili nedelja, imaju posao, svi su nasmejani”, rekao je Vučić I ocenio da su radnici “veoma srećni”.

Vlasnik “Alfa plama” Miroljub Aleksić rekao je da ta  firma sa Vladom Srbije već radi novi pogon od 8.000 kvadrata u Surdulici,da će on biti izgrađen u roku od šest meseci I da će da  zaposli 215 radnika.
vranje-alfa-plam-vucic-1
Kompanija “Alfa Plam” bavi se proizvodnjom grejnih tela na pelet i gorivo, njihovi proizvodi su mahom namenjeni za domaćinstvo.

Aleksić je rekao da je ova firma do sada investirala više od 30 miliona evra, a da je izgrađeno oko 25.000 kvadratnih metara novog prostora.

On je rekao I da je “Alfa Plam”  “možda treći najveći proizvođač grejnih tela u Evropi i svetu” ali da je broj jedan u proizvodnji peći na drva u Evropi,  kao I da drži 18 odsto nemačkog tržišta.

“Svake godine imamo uvećanje od 15 do 20 odsto, kako u obimu tako i u finansijskom delu, što je dokaz da i naši privrednici mogu da posluju uspešno, ako se pridržavaju svetskih normativa, organizacije i ako imaju radnu discipline”, rekao je Aleksić.

Po njegovim rečima “Alfa Plam” izvozi svuda u regionu, u Evropu, čak i u Čile.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare