Vučić u Nišu: Zahvalan svima koji ulažu u vojsku

NIŠ

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane dr Nebojšom Stefanovićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i ambasadorom Ruske Federedacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenkom prisustvovao je danas u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“ prikazu novih tenkova T-72MS, dobijenih od Ruske Federacije, kojima će biti opremljene jedinice Kopnene vojske.

                                      Nakon prikaza i obilaska sredstava i vojne opreme, predsednik Vučić je istakao da je zahvalan Ruskoj Federaciji i predsedniku Putinu na tome što su i ovom donacijom pomogli Srbiji.

                                    “Danas ste mogli da vidite 11 novih tenkova T-72MS. Naši tenkisti su zadovoljni, što ste mogli i da čujete od njih. Tenkovi imaju i snažniju balističku zaštitu, ovaj eksplozivno-reaktivni oklop, bolje upravljanje i navigaciju, sve im je neuporedivo lakše i verujem da će to značajno doprineti većoj borbenoj gotovosti i interoprabilnosti i oposobljenosti naših snaga”- naglasio je predsednik Vučić dodajući da je to značajan pomak za našu Kopnenu vojsku.

                             Predsednika Vučić je kazao da se očekuje isporuka još oklopno-izviđačkih vozila BRDM i tenkova, kao i dodatno osnaživanje naše vojske, što će doprineti da „dodatno osnažimo, učvrstimo našu ideju o vojnoj neutralnosti, koja je postala deo naše strategije odbrane i bezbednosti, deo naših političkih uverenja, jer smatramo da je najbolje da sami čuvamo svoje nebo, zemlju i reke i da uvek budemo osposobljeni za to da naša snaga bude snažan preventivni faktor“.

                           “ Zaista smo mnogo toga napravili i promenili u poslednjih nekoliko godina. Mnogo toga očekujem i od ministra Stefanovića u narednom periodu. Očekujem to, zbog toga što još uvek imamo odliv ljudi zbog nižih plata nego što su u privredi, nego što su na drugim mestima. Gledaćemo da napravimo i vanredno povećanje plata, posebno za vojnike, odnosno razvodnike, desetare kao i podoficire, da vidimo kako da njihovu želju i njihovu motivaciju za ostankom u vojsci osnažimo” – naglasio je predsednik Vučić.

                             Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko istakao je zadovoljstvo zbog toga što su plodovi saradnje između dve zemlje vidljivi i što se planovi između predsednika Srbije i Rusije realizuju.

                          “ Neutralni status najviše je cenjen kad jedna zemlja može da štiti samu sebe. Ovo nije kraj naše saradnje, već početak nove faze saradnje u vojnoj i vojnotehničkoj sferu. Rusija će rado nastaviti isporuke oklopnih vozila i druge vrste naoružanja, kako bi Srbija učvrstila svoj suverenitet, neutralni status i nezavisnost, što mi poštujemo”- rekao je ambasador Bocan-Harčenko i dodao da je razvoj vojnotehničke saradnje Srbije i Ruske Federacije važan zbog mogućnosti razvijanja srpske industrije, privrede i vojnotehničke proizvodnje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare